Evo kako da pripremite „Kumis“, najbolji ruski narodni lek za želudac (RECEPT)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
kumis
Kumis važi za najbolji ruski narodni lek koji regeneriše mikrofloru želuca, pa vam preporučujemo da što pre isprobate sledeći recept..

U šolji ključale vode rastvorite 2 kašike meda. Dobro promešajte i sipajte u veliku teglu. Dodajte 2 kašike kefira i litar mleka. Promešajte, prekrijte s dva sloja gaze i stavite na toplo mesto da odstoji tri dana. Zatim dodajte kašičicu suvog kvasca, promešajte i ponovo prekrijte gazom.

Čim primetite da su u tegli počeli da se pojavljuju mehurići, kumis je gotov. Stavite teglu u frižider i pijte po 0,5 dl pola sata pre jela tri puta dnevno najmanje dve nedelje.

Upozorenje: Vozači ne bi smeli da piju kumis pre nego što sednu za volan jer sadrži malu količinu alkohola.

(Lisa)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone