Da li ste ceo život beli luk jeli na pogrešan način? (INFO)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone

zacin

Kad pravite paradajz sos, odmah posle seckanja beli luk bacate na vrelo ulje? O, neee!

Ako iseckate beli luk i odmah ga bacite na vrelo ulje, znajte da u organizam ne unosite nimalo alicina, zbog kojeg beli luk i jeste tako zdrav.

Enzim koji proizvodi alicin ne aktivira se dok ne oljuštite beli luk i brzo se uništava čim dođe u dodir s toplotom. Za totalno uništenje potreban mu je samo minut na vrućem ulju.

Ako vam je uopšte stalo do famoznog alicina, ostavite iseckani beli luk desetak minuta na dasci za sečenje pre nego što ga ubacite u tiganj. I, da, presa za beli luk je bolja od seckanja.

(zena /superecepti)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone