Zaboravite na dugove: Vreme je da naučite da zarađujete!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
list
S obzirom da mi uglavnom nemamo razvijenu novčanu inteligenciju, vreme je da počnemo raditi na duhovnom aspektu privlačenja novca. Pre svega, koliko je nas zaduženo u kreditima i pozajmicama da bi rešilo osnovne egzistencijalne potrebe?

Mi, dakle konstantno živimo u minusu što nam dodatno pojačava strah od neimaštine i brigu da nećemo imati dovoljno novca za život. Ta briga konstantno uništava sve eventualne prilike i mogućnosti povećanja naših prihoda.

Život u minusu definitivno nije znak da smo pobrali svoje plodove i mogućnosti u ovom životu, već znak da smo preuzeli određeni karmički teret nas ili naših predaka koji su na neki način ostali “dužni” životu. Može jednostavno neka zarada na nepošten način našeg pretka ili nas u prethodnoj inkarnaciji nagomilati takav karmički teret i stvoriti zgusnutu energiju u našoj auri koja se ponaša poput čeličnog oklopa, pa ono što je unutra (strahovi, neimaština, uverenja) ne može napolje, a ono što je napolje (mogućnosti, prilike, obilje) ne može unutra. Takvi oklopi se formiraju i oko našeg karaktera i svih drugih životnih sfera.

Međutim, kada funkcionišemo na nivou najniže čakre (seks, hrana, briga za sigurnost), to tako i bude. Ali, kada odlučimo raditi na sebi, kada osvestimo određene situacije i otkrijemo njihove uzroke, te se komplikacije iznenada prestanu pojavljivati. Svaki problem koji osvestimo u korenu njegovog nastajanja, uđemo u srž i zakonitost funkcionisanja, mi preuzimamo njegovu moć i svesno modifikujemo stvarnost koju želimo.

 

Ako smo oduvek ulazili u problematične odnose i privlačili “isti” tip partnera, trebamo biti svesni da se magnet za takve stvari nalazi u nama samima. Isto tako, ako su naša novčana primanja nedovoljna da pokrijemo životne troškove, onda smo namagnetisani za konstantan život pod pritiskom i borbom s računima, kreditima, dugovima i sl. U oba slučaja, trebada izađemo iz takvih programa. Većini nas ustvari život predstavlja borbu između ostvarivanja uspešnog partnerskog odnosa i postizanja novčane sigurnosti, to je zato što živimo na nivou neke uspavanosti koja jedva da zaokružuje funkcionalnost prve tri čakre.

Sa takvim stepenom razvoja mi smo duhovno i emotivno nefunkcionalne osobe. Svoj sistem verovanja utemeljili smo na opipljivim i oku vidljivim stvarima koje se opet temelje na prethodnim iskustvima i stalno donose isto. Zatamljena su nam glavna osetila, ona spavaju potpuno neiskorišćena

Sve što je važno (dragoceno) oku je nevidljivo

Pre svega, kada je reč o preuzetim karmičkim teretima, ukoliko se oni odnose na financijski segment života, mi to možemo polako osloboditi darivanjem, davanjem i služenjem, nikada ne možemo previše dati niti trebamo znati koliki je naš karmički dug. Dovoljno je da u to ime konstantno darujemo, da dajemo iz čista srca i velikodušno, ne razmišljajući kasnije i ne dvoumeći o tome. Da li ćemo nahraniti mačku, ptice, ribe, pokloniti odeću kome je to potrebno ili darivati neki novčani iznos, potpuno je svejedno, važno je da se odričemo nečega što mislimo da nam pripada. No, trebamo znati da nama ne pripada ništa, jer mi smo univerzum (mikrokosmos) koji takođe ništa ne prisvaja već se konstantno održava kroz davanje. Mi smo samo medijum, posrednik energije i ništa više. Na taj način će se naš oklop istanjiti i potpuno osloboditi energije obilja da dopru u našu fizičku stvarnost. Tada ćemo mnogo jasnije moći vizualizovati šuškanje novca u našim rukama i njegov miris, opipljivost, boju, izgled.

Afirmacije za privlačenje obilja

Pre citiranja bilo koje afirmacije, treba reći sebi: “Prihvatam ovu situaciju, mentalno ili emotivno stanje u kojoj se nalazim” – da bi se izbeglo bilo kakvo stvaranje otpora ili osećaj bijega. Znači, ja prihvatam svoje siromaštvo, bolest, depresiju, ne bežim od njih, ali sam spremna da to promenim. Promena se treba očitavati kroz kompletan naš stav, držanje tela (kičme), govor, način razmišljanja, izražavanja svojih misli i emocija i sl. Mi trebamo ispoštovati nameru da se menjamo, to ne sme biti prevara niti obmana, jer se radi o jako inteligentnim energijama koje mi ne možemo obmanuti.

Budi promena koju želiš videti

Promena neće doći spolja i suludo je očekivati da će se neke spoljne okolnosti promeniti i da ćemo ponovo osetom vida, sluha ili dodira osetiti tu promenu. Promenu trebamo osetiti unutar sebe i znat ćemo da smo na putu da primimo ono što očekujemo i želimo. Ta promena može biti pozitivniji stav prema drugima, odjednom nema ogorčenosti, zavisti, ogovaranja, svi su nam podjednaki i kao da smo jedno sa svima, nema jutarnje namrgođenosti, uspavanosti, umora, depresije, zabrinutosti, nema opiranja i još mnogo toga… ali sve dok ne osetimo ovakve stvari unutar sebe, ne možemo se pomaknuti s mrtve tačke.

Uopšte, ne može se naglasiti koliko je za sve ovo bitna fizička aktivnost, posebno yoga.

I konačno, iz nas treba poteći snažna reka afirmacija. Dajmo sebi pravo i slobodu osetiti ogroman novac u svojim rukama, stvarni novac koji se koristi u opticaju, zamišljamo ga u raznim vrednostima novčanica, punu vreću ili kovčeg, igrajmo se s njim, planirajmo šta ćemo s njim učiniti, ostvarimo duhovni kontakt s njim, doživimo stvarnu emociju i radost, osetimo se laganim i sretnim zbog njega, stvarajmo osećaj da ga darujemo kome je potrebno, da kupujemo susedu novi televizor i posmatrajmo njegov ozareni izraz lica…

Najvažnije od svega – mi trebamo osvestiti činjenicu da imamo pravo na bogatstvo, bez ikakvih prepreka, predrasuda i osećaja krivnje unutar svog sistema razmišljanja.

Slede molitve i afirmacije koje zaista djeluju:

Pre svega molitva

Bože, učini što više osoba u mojoj okolini bogatim i uspešnim, neka imaju što više duhovnog i materijalnog bogatstva, ispuni sve njihove želje i potrebe i učini me sretnim i radosnim zbog njihove sreće. Bože, pomozi mojim roditeljima i spusti na njih plimu izobilja, zdravlja i svoje milosti. Bože, učini mene spremnim prihvatiti ogromnost bogatstva i daj mi moć da pravilno koristim novac. Otvori vrata mog duha za veličanstveno obilje koje mi nudiš i koje je oduvek tu, samo ga nisam znao prepoznati. Vodi me mojim stopalima u Tvoju neiscrpnu riznicu. Neka moja stopala budu Tvoja, a Tvoja moja.

Afirmacije za obilje

  • Ja sam sada spremna prihvatiti neizmerno materijalno i duhovno bogatstvo.
  • Ja sam kreator siromaštva i bogatstva. Ja odlučno otpuštam grč kojim sam sebe držala u siromaštvu i neznanju i otvaram svoje srce da prihvatim svo izobilje koje mi je na raspolaganju.
  • Ja prestajem obmanjivati sebe i prihvatam da je moj neuspeh (siromaštvo) moja vlastita kreacija. Sada kreiram bogatstvo i uspeh, bogatstvo i uspeh, bogatstvo i uspeh.
  • Ja sam spremna da dajem i što više dajem to mi se više vraća. Što više dajem, to više imam novca i svega što mi je potrebno.
  • Oduvek i zauvek privlačim sve što poželim i bivam privučen svemu što zaželim.
  • Ja stalno doprinosim uspehu drugih i to me čini sretnim.
  • Meni dolaze raznovrsna bogatstva bez ikakvog napora.
  • Moji prihodi se stalno uvećavaju.
  • Bogatstvo i obilje me prate i pronalaze uvek i gde god da se nalazim, u stanju budnosti i spavanja!
  • Ja sam sretna i bogata. Posežem sa božanskim izobiljem koje je svuda oko mene!

(Dnevne.rs /duhovni-razvoj.blogspot)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*