SUDIJA HAŠKOG TRIBUNALA ANTONETI: Srbija ništa nije kriva, nego oni koji su cepali Jugoslaviju! (INFO)

sudija
Foto: printskrin
Hrvatski portali objavili su da je u svom obrazloženju zbog čega Vojislav Šešelj ne bi trebalo da bude oslobođen, sudija Flavija Latanci napisala da je većina sudija Tribunala ocenila cepanje Jugoslavije kao nezakonito.

Tako je Jutarnji list pod naslovom “Sutkinja koja je htjela osuditi Šešelja “Za moje kolege jedini uzrok rata u bivšoj Jugoslaviji je nezakonito otcepljenje Hrvatske i drugih država!” preneo čitavo obrazloženje sudije.

Inače, u njemu se može videti pasus koji je očigledno zaintrigirao javnost u Hrvatskoj a u kojem doslovce piše: “Napominjem, isto tako, da se većina članova Veća oslanja na razloge koji nisu relevantni da bi isključila odgovornost Vojislava Šešelja.

Tako, na primer, većina članova Veća koristi jedan element koji je relevantan za rekonstrukciju opšteg istorijskog konteksta, kao što je ratna situacija u bivšoj Jugoslaviji, čiji je jedini uzrok, po mišljenju većine članova Veća, bilo nezakonito otcepljenje.

tribunal
Foto: Reuters

Kao element koji je relevantan za njihove konstatacije u vezi sa zločinima počinjenim na terenu ili krivičnom odgovornošću.”

Informacija za javnost o delimično suprotnom mišljenju sudije Latanci u Presudi u postupku protiv Vojislava Šešelja.

(Dnevne.rs /Izvor: Tanjug)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*