PUTINOVO JEZIVO UPOZORENJE SRBIMA: Čeka vas pogrom, u toku poslednja faza “velike Albanije”! (INFO)

lideri
Foto: Reuters
PANDORINA KUTIJA Analitičari u Rusiji predviđaju da će na kosovskim izborima pobediti nacionalistički pokret Samoopredeljenje, a Haradinaj dobiti važnu poziciju u vladi, i upozoravaju da je moguć pogrom Srba

Pakleni plan stvaranja „velike Albanije“ već u junu bi mogao da uđe u završnu fazu jer će, kako predviđaju ugledni ruski mediji i analitičari, na kosovskim izborima pobediti ekstremni pokret Samoopredeljenje, a zločinac Ramuš Haradinaj dobiti jednu od najvažnijih pozicija u novoj vladi.

Pozivajući se na predizborna istraživanja, ruski portal Izvestija upozorava da će nakon vanrednih izbora 11. juna na vlast u Prištini doći oni koji se otvoreno zalažu za referendum o ujedinjenju sa Albanijom i stvaranju jedne zemlje za sve Albance.

Ovaj ruski medij navodi i da su pretnje projektom „velike Albanije“ i mogućim pogromom Srba. Navode da su albanske težnje  bile jedna od glavnih tema razgovora ruskog predsednika Vladimira Putina sa njegovim srpskim kolegom Aleksandrom Vučićem, kada su se sreli u ponedeljak u Pekingu.

– Ako su predizborne prognoze tačne, naša stranka će pobediti na izborima i odlučivaće o tome ko će biti novi premijer. Naš glavni kandidat je bivši predsednik pokreta Aljbin Kurti – poručili su iz pres službe Samoopredeljenja.

Portal prenosi procenu stručnjaka koji kažu da će nakon izbora vlast u Prištini formirati radikalni nacionalisti koje za velikoalbanske planove imaju podršku Zapada, a cilj im je slabljenje pozicije zemalja u regionu koje žele da vode nezavisnu spoljnu politiku. Pre svega se misli na Srbiju, koja odbija da uđe u NATO i tesno sarađuje s Rusijom.

Aljbin Kurti
Foto: Fonet/Aljbin Kurti

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić vidi opasnost i od drugih učesnika na kosovskim izborima.

– Ko god da pobedi, radiće na stvaranju „velike Albanije“. To je politika svih Albanaca u regionu – upozorio je Dačić. Pobeda Samoopredeljenja sigurno bi bila ozbiljan alarm i za Srbiju i za Evropu, smatra direktor Međunarodnog instituta za bezbednost Orhan Dragaš.

Kako napominje, glavni program ovog pokreta je ujedinjenje svih Albanaca:

Pobeda Samoopredeljenja sigurno bi bila ozbiljan alarm i za Srbiju i za Evropu, smatra direktor Međunarodnog instituta za bezbednost Orhan Dragaš. Kako napominje, glavni program ovog pokreta je ujedinjenje svih Albanaca:

– Ali u eventualnom takvom ishodu izbora na Kosovu, EU i SAD treba da znaju kako da reše problem koji su sami napravili na Kosovu, bezuslovno podržavajući nezavisnost Kosova.

Hašim Tači
PIŠE ISTORIJU ZA KOSOVO

Kosovski predsednik Hašim Tači najavio je ponovno pisanje istorije, i to, kako je naveo, na osnovu objektivnosti i naučne tačnosti“.
– Još se smatra da se može učiniti više, da se razluči potpuna istina i doprinos i uloga Kosova u nezavisnosti Albanije, ulozi Kosova u periodu između dva svetska rata – izjavio je Tači.

Američke diplomate u Prištini upozorile
VODITE RAČUNA KOGA STAVLJATE NA LISTE

Američke diplomate u Prištini upozorile su političke stranke da osobe koje su predmet optužnica i kazni ne bi trebalo da budu uključene na izborne liste, piše Koha ditore. Portparol američke ambasade u Prištini Majkl Šon izjavio je da se ambasada nada da se na listama neće naći svi koji su „obojeni“ korupcijom.
– Kao što je američki ambasador u Prištini Greg Delavi rekao, veoma je važno da sve političke partije vide koga će uključiti na listu svojih kandidata – rekao je Šon.

OVAKO GOVORI HARADINAJ

– Uzećemo Srbiji teritoriju  sve do Niša ako Srbija iz  Ustava ne izbriše Kosovo

– Albanci se nikada neće potČiniti Srbiji

A OVAKO KURTI

– Srbi i Albanci ne mogu imati normalne odnose

– Kosovu treba dati pravo da se priključi Albaniji

(Dnevne.rs /Izvor: Ekipa Kurira)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*