PRIRODNI RECEPT KOJI I DOKTORI PREPISUJU: Uzbekistanski narodni lek protiv gastritisa, bol nestaje u trenutku!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
zacini
Foto: pixabay /dnevne.rs
Gastritis počinje s bolom u gornjem delu trbuha praćen mučninom i žgaravicom.

Često se takvi simptomi ubrzo povuku ali ukoliko potraju jasno je da se razvio gastritis.

Želudačna sluznica kod gastritisa nadražena je i upaljena, ali ne postoji otvorena rana. Otvorena rana je karakteristična za peptički ulkus.

Klasično lečenje započinje uvođenjem mera kao što su prestanak pušenja i promena prehrambenih navika. U tom smislu je ključno nepreskakanje obroka, pogotovo doručka.

Prvi lekovi koji se uvode jesu antacidi. Evo prirodne alternative…

Ovo je jednostavan, ali vrlo efikasan recept iz zbirke Muhamada Hamrajeva, predsednika Akademije narodne medicine Uzbekistana.

Pumpkin, Red, Orange, Autumn, Warm, Pumpkins, Yellow

Napitak protiv gastritisa

Sastojci:

– pola slatke bundeve
– 2 kašike meda
– 1 kašika jabukovog sirćeta

Postupak:

Ogulite i sameljite komade sirove bundeve u sokovniku. Na pola litra soka dodajte 2 kašike meda i jednu kašiku jabukovog sirćeta.

Od ovog soka bol momentalno prestaje, a sok sirove bundeve koji je ukusan, prepun vitamina i minerala pijte i inače jer je odličan za vaše zdravlje!

(Dnevne.rs /Izvor: atma.hr)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone