PRETNJE PUTINU: Evo šta je Obama izjavio nakon jučerašnjeg telefonskog razgovora sa predsednikom Rusije

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone

telefon

VAŠINGTON – Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Barak Obama razgovarao je juče sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom o eskalaciji sukoba u istiočnom delu Ukrajine i o „podršci koju Rusija tamo pruža separatistima“, saopštila je Bela kuća.

Tokom telefonskog razgovora, Obama je ponovio podršku SAD ukrajinskom „suverenitetu i teritorijalnom integritetu“, izjavio je zvaničnik iz Saveta za nacionalnu bezbednopst, preneo je AFP.

Obama je istakao da broj žrtava u sukobima u Ukrajini raste i naglasio da je važno da predsednik Putin iskoristi priliku da se u razgovorima u kojima učetsvuju Rusija, Francuska, Nemačka i Ukrajina postigne mirno rešenje, preneo je Rojters.

Predsednik SAD je rekao i da će, ukolikoRusija nastavi agresivno delovanje u Ukrajini, uključujući „slanje vojnika, oružja i finansiranje podrške sepratistima“, cena koju će Rusija platiti porasti, navedeno je u saopštenju Bele kuće.

Bela kuća je ranije danas saopštila da je ukrajinski predsednik Petro Porošenko informisao Obamu o novoj rundi mirovnih razgovora usmerenih na obezbeđivanje prekida vatre na istoku Ukrajine.

Obama i Porošenko razgovarali su telefonom u trenutku kada Obama razmatra slanje ubojite vojne pomoći ukrajinskoj vojsci, preneo je AP. Bela kuća nije navela da li je u razgovoru bilo reč o slanju vojne pomoći Ukrajini.

(Tanjug)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
  • C Loned B Ackup

    daj vladimire zgazi gamad…