NEVEROVATAN OBRT: Mađarska novinarka, ispostavilo se, potkačila teroristu koji je umešan u zločine nad civilima (VIDEO)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
sutiranje
Migrant iz Sirije, koga je saplela mađarska novinarka, član je terorističke grupe Al nusra, koja je povezana sa Al kaidom, i počinio je zločine u Siriji, navodi Kurdska demokratska partija.

„Osama Abdul Mohsen priključio se 2011. godine pobunjenicima u Siriji i počinio je zločine nad civilima, uključujući i Kurde“, piše u saopštenju te partije.

Dodaje se da svedočenja mnogih Kurda, kao i fotografije sa Mohsenove Facebook stranice, pružaju dokaze o njegovoj umešanosti u aktivnosti Al nusre.

Kurdska partija tvrdi i da je Osama Abdul Mohsen živeo u gradu Tel Abiadu u Siriji i da je pobegao od Kurda koji su osvojili grad u julu, jer se bojao da će njegova zlodela biti otkrivena.

Mohsen je dobio podršku iz čitavog sveta posle snimka na kojem ga mađarska kamermanka sapliće dok beži od policije i nosi osmogodišnjeg sina. Snimak je izazvao osude širom planete.

Kamermanka je doživela osude u Mađarskoj i celom svetu, dok je azilanta i njegovog sina zapljusnuo talas dirljive podrške.

Fudbalska akademija Španije pozvala je Mohsena da živi u toj državi kada se ispostavilo da je bio fudbalski trener u Siriji, a ponuđen mu je i posao u španskoj školi fudbala nedaleko od Madrida.

Osama Abdul Mohsen i njegova porodica čak su se sreli i sa slavnim fudbalerom Kristijanom Ronaldom kada je Real igrao protiv Granade i to na fudbalerov poziv.

Kurdska partija tvrdi da Mohsen nije bio samo član Al nusre, nego se i borio protiv Kurda u sirijskim gradovima Amudeh, Serekanije i Afrin i da je umešan u zločine nad civilima.

Kurdi optužuju Mohsena i da je 2004. godine izazvao nasilje posle fudbalske utakmice između Al fatve i Kamišlo džihad kluba.

U saopštenju se navodi da je Mohsen bio trener Al fatve od 2004. godine do 2010. godine, i da je podstrekavao sukobe u kojima je poginulo 50 Kurda.

(BKTV)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*