NATO UPOZORAVA: Povratak džihadista na Kosovo je pretnja za zemlje u regionu, ali i za sve zemlje u Evropi!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
teroristi
Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg upozorio je u petak u Prištini vlasti na moguću opasnost od povratka džihadista koji su se borili u Siriji i u Iraku

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg upozorio je u petak u Prištini vlasti na moguću opasnost od povratka džihadista koji su se borili u Siriji i u Iraku.

Povratak boraca je pretnja za sve nas, za zemlje u regionu, ali i za sve zemlje u Evropi“, rekao je Stoltenberg na konferenciji za medije.

„Moramo da sarađujemo u borbi protiv terorizma“, dodao je Stoltenberg, koji je ranije u toku dana posetio pripadnike KFOR-a na Kosovu.

U avgustu i septembru 2014. kosovska policija je uhapsila 55 osoba pod sumnjom da su se pridružili džihadistima u Siriji, da su propagirali radikalni islam i vrbovali dobrovoljce za džihad u Siriji i u Iraku.

Po proceni bezbednosnih službi, oko 150 kosovskih Albanaca bori se u Siriji na strani džihadista. Šestnaestorica su tamo izgubila život.

Generalni sekretar NATO izrazio je zadovoljstvo zbog odlučnosti kosovskih vlasti u vezi s tim pitanjem i skorog donošenja zakona po kojem će oni koji odlaze da se bore u inostranstvu biti kažnjeni zatvorom.

U balkanskim zemljama raste broj dobrovoljaaca koji odlaze u borbu na Bliski istok, čemu na ruku ide opšta ekonomska kriza zbog koje je to područje plodno tlo za vrbovanje muslimana za džihad.

(Novosti)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone

3 Comments on NATO UPOZORAVA: Povratak džihadista na Kosovo je pretnja za zemlje u regionu, ali i za sve zemlje u Evropi!

  1. Pa ovi amerikanci svaki dan moraju dokazati svoju „genijalnost“. Pa na taj radikalizam se ukazivalo koliko ja pamtim

    , Jedino „DEMO(n)KRATE ih pomazu svim i svacim, iskoristavaju i na kraju kad im zapreti opasnost, od sjemena zla koje su i sami posijali, tad se razjure ukazivati na to. Tad svim svoim snagama se bace u unistavanje tog zla, do poslednje tudje kapi krvi, i poslednje njihove novcanice. To sto ujedno finansiraju i snabdijevaju i jednu i drugu stranu, e to je radi USA interesa.

  2. vi ste ih stvorili,a ustvari ste isti,ubijate,otimate,doće vam kraj,platićete za naše kosovo,za našu milicu za naše ubijene žene i decu,za proterane iz hrvatske,za laži koje ste izmislili za srbe koji su se u istoriji uvek branili,vi ste protiv slovenskog naroda stvorili džihadiste,oni će vam doći glave uvideće a već jesu ko ste vi američke i nemačke sluge i sad ste zavadili ruski narod i ukrajinski isti narod u veri,vi ste mora ovog svijeta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*