Hrvatski mediji “prisvojili” srpskog svetskog šampiona Štefaneka: Evo šta im je on poručio…

rvac
Da su ga se setili kada je bio “samo jedan od sportista iz Srbije”, pa i da razumemo. Ali, nakon što je postao šampion sveta u rvanju grčko-rimskim stilom, hrvatski mediji “prisvojili” su Davora Štefaneka.

“Najbolji sportaš Srbije je Hrvat, iza njega čak i Novak Đoković”, naslov je u hrvatskom “Večernjem listu” za intervju sa našim olimpijcem, u kome je on istakao i sledeće:

“Moj otac Damir Hrvat je i on ima hrvatsko državljanstvo, a majka Đenđika je Mađarica pa ja, osim srpskog, imam i mađarsko državljanstvo”.

Ali, iako je rođen u Srbiji, iako živi u Srbiji, iako nastupa za Srbiju, naslov je takav kakav jeste. Kada su mu prijatelji na to skrenuli pažnju, Štefanek, koji je proglašen za najboljeg sportstu Srbije, a Novak Đoković mu je u tom, tradicionalnom izboru “Sporta” dao sva tri glasa, reagovao na Fejsbuku. I to prilično burno:

“Mediji su strašni! Ja sam rođen u Srbiji i Srbija je moja država, nikad se nisam izjašnjavao kao Hrvat ili neki drugi državljanin volim Srbiju i nju ću uvek predstavljati i samo nju!!! A mediji jako izokrenu moju priču i to pola napišu a pola ne, strašno, fujjj!”, napisao je Štefanek i dodao:

“Sad bi svi hteli da sam njihov, ali ja sam samo ceo život od 12.09.1985 u Srbiji i samo sam njihov i uvek ću biti njihov, niti Hrvat niti Mađar. Srbija je moja Država koju volim!!!”.

[adsenseyu4][adsenseyu4]

(Blic)

5 Comments on Hrvatski mediji “prisvojili” srpskog svetskog šampiona Štefaneka: Evo šta im je on poručio…

  1. TOOO Brate Srbine tako se cuva i brani svoja domovina nek puknu dusmani,nemogu nam niko nista jaci smo od sudbine mogu samo da nas mrze oni sto nas nevole…

  2. Davor je, čini mi se, pre svega jedna pravična i sjajna ličnost sa dobrim karakterom, pa tek onda sve drugo.
    Davore, želim ti sve najbolje u životu i karjeri. Želim ti još puno uspeha i osvojenih medalja, i što je najvažnije, puno dobrog zdravlja da izdržiš sve napore i obraduješ nas sa još medalja. U zemlji Srbiji sportisti su jedino što vredi. Napred naši!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*