Hodža Irfan Salihu šokirao javnost: Albanaca nije bilo na Kosovu, Turci su ih doveli! (VIDEO)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone

hozda

Hodža iz Prizrena, Irfan Salihu, je na jednom svom predavanju, izjavio da je tokom 1445. godine na Kosovu bilo samo jedan procenat Albanaca.

Prema njegovim rečima, Turci su na Kosovo doveli Albance i dali im zemljište.

 (Kurir)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
 • baki

  Zato Amerika ne zeli Tursku u EU .

 • troni

  hodza ti nemaz veze u istoriju,ako su srbi bili na kosovu prije dolaska osmanlije onda gde su otisli nakon njihovog dolaska, jer su oni postali turci ili pobjegli u neku drugu planetu jer nisu imali gde u srbiju da se sakriju jer i ona je tada bila pod osmalijama,zasto bi albance turci doveli u Kosovu kad su bolji uslovi bili u Beogradskom pasaluku.

  • Đorđe

   Toliko si neobavešten i sa znanjem tanak te mi nije namera da te obrazujem. Ovakva nesuvisla pitanja ne postavlja ni trogodišnje dete. U svom romantizmu i želji da se na nekoga oslone Jevreji su izmislili Davida, Velšani Kralja Artura (obojica su mit a ne stvarne ličnosti), Makedonci su se vezali za Filipa II Makedonskog i Aleksandra Velikog koji su sa teritorije Makedonije i današnji Makedonci nemaju nikakve veze sa njima Albanci se vezuju za Teutu, ilirsku kraljicu, koja blage beze nema sa Albancima. Ni današnji Grci, recimo, nemaju veze sa antičkim Grcima koji u antičko doba i nisu imali jedinstvenu državu. Ali…mnogo tupim. Da bi se stekla pravilna percepcija potrebno je znanje a ne emovije. Posibno nacionalne..

   • Đorđe

    Nisu bili na Kosovu a Prizren je bio prestonica Cara Stefana Dušana. Manastiri iz XII veka. Toponimi srpskog porekla. Prijatelju kad neko ne zna ništa dođe mi ga žao!

   • реф ум лекс

    да ли ти у оваквим причама дајеш примат друштвено политичким јединицама (нпр. државама) што, рекло би се и јесте жеља поробљивача, или дајеш примат појмовима народа и сл. ентитетским формацијама?!!!

 • dragan

  nisu ih turci doveli vec arapi,kao dodatnu vojsku za osvajanje sicilije.vidim ,da mnogi nepoznaju istoriju.