ALBANCI PRETE RATOM CRNOJ GORI: Tenzije sve veće! (INFO)

mapa
Printskrin: Google Maps, Pixabay
U proglasu ove organizacije dostavljenom medijima navodi se da će poslanici Skupštine samoproglašenog Kosova biti smatrani izdajnicima ukoliko na sednici 1. septembra glasaju za sporazum o demarkaciji

Organizacija “Albanska narodna armija” zapretila je da će doći do rata Albanaca i Crnogoracaukoliko bude ratifikovan sporazum o demarkaciji sa Crnom Gorom.

Ova organizacija pozvala je političke partije u Crnoj Gori da odbace sporazum, jer će njegovim prihvatanjem “preuzeti odgovornost za izbijanje rata između dva naroda”.

U proglasu ove organizacije dostavljenom medijima navodi se da će poslanici Skupštine samoproglašenog Kosova biti smatrani izdajnicima ukoliko na sednici 1. septembra glasaju za sporazum o demarkaciji.

Iz “Albanske narodne armije” navode da će njihovi članovi biti raspoređeni na određenim mestima kako bi pratili razvoj situacije.

zastava
Foto: Tanjug /AP

Ovim povodom, nekoliko hiljada Albanaca protestovalo je danas u Peći protiv demarkacije sa Crnom Gorom, uz poruku da neće dozvoliti da se kosovska zemlja poklanja Crnoj Gori.

Protest je organizovao opozicioni Pokret Samoopredeljenje, koji tvrdi da je u procesu demarkacije Podgorica dobila deo teritorije Kosova.

(Dnevne.rs /Izvor: Telegraf.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*