AKO VAM JE ŽIVOT MIO: Nemojte nikada više od konobara tražiti čašu vode, evo zašto!

voda
Foto: pixabay /dnevne.rs
Ako ste jedan od onih koji u kafiću konobaru uz kafu tražite i čašu vode, ovo morate da znate.

Voda s ledom

Većina ljudi dobije led u svojoj vodi, tražili ga ili ne, ali Dejli mejl je prošle godine sproveo istraživanje i zaključio da se u kalupima za led nalazi više bakterija neko u vodi koja se nalazi u WC šoljama.

Voda s limunom

Neki restorani i kafići čak će vam u vodu staviti i krišku limuna, ali istina je da je to još jedno stanište bakterija. Rezultati istraživanja objavljeni u ”Journal of Environmental Health” pokazuju da se na oko 70 posto takvih kriški nalaze mikrobi.

Čaša

Pre dvije godine, Elzabet Lejmi sprovela je istraživanje za ABC Njuz i po američkim restoranima testirala gde ima najviše bakterija. Među 10 površina na kojima je bilo najviše bakterija našle su se upravo čaše.

Iako bi osoblje trebalo da čašama dodiruje samo dno, mnogi se ne pridržavaju tog pravila pa nema veze da li ćete dobiti čiste čaše, iako se možda isprva čine takvima,

(Dnevno.rs)

1 Comment on AKO VAM JE ŽIVOT MIO: Nemojte nikada više od konobara tražiti čašu vode, evo zašto!

  1. A šta je sa ekonomskim standardom koji je lica građana oklembesio?…a unutar bića niti svežine niti vedrine živog duha?..unaokolo hodaju sve same smeše mesa i kosturi.. pogledi nisu što su nekada bili – lepoliki i mili. Prijatnost se nekada davno kod izgovora mogla osetiti. Danas čuješ sve ono gde s početka okrećeš glavu: “znači, razumeš, brate i čoveče” su reči bez kojih rečenica nije funkcionalna. Tako da ni kraja nema a kamo li početka, jer ništa što je vredno pažnje ne postoji.. Praznoglavci su svojim krutim, plitkoumnim i nabreklim manirima sve zagadili. Umetnost koja odeva kulturu na bića, a kada zajednica ima kulturu ima sve potaman. Ona je duhovna kolevka bića a ne crkvene institucije. Ugostiteljska mesta su pozicioni skeneri. Vrediš samo ako se kod ozbiljnih i već ušemljenih pročulo da vrtiš poslove. To sve psihičko emocionalni vampiri šetaju po kafe-mestima. Za njih su i namenjena ova usluživanja.

    Zemlja planeta jedino što ima da diše i miriše je ta priroda koju čovek tišti. A i ona je na izmaku. Nije ni čudo što su (ako su) odpočeli sa depopulacijom planete. Kažu da planetu vode kompletno bezosećajni umovi. Donekle je tačno. Ali metod depopulacije im je na mestu.

5 Trackbacks & Pingbacks

  1. simpleNewz - Dnevne.rs RSS Feed for 2014-10-16
  2. Tyrone
  3. Calvin
  4. Arthur
  5. Daryl

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*