U Americi besni nova snežna oluja uz ledenu kišu i sneg, otkazano više od 3.000 avio letova!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone

amerika

Više od 3.000 avio letova danas je otkazano ili pomereno na severoistoku Sjedinjenih Američkih Država gde besni snežna oluja uz ledenu kišu i sneg

VAŠINGTON – Više od 3.000 avio letova danas je otkazano ili pomereno na severoistoku Sjedinjenih Američkih Država gde besni snežna oluja uz ledenu kišu i sneg, uoči velikog praznika Dana zahvalnosti, kada se očekuju velike gužve.

Nevreme je zahvatilo Boston, Filadelfiju, Njujork i Vašington a meteorolozi predviđaju haos za putnike duž istočne američke obale od Karoline do Nove Engleske.

Moglo bi da bude i zastoja na putevima jer Americko automobilsko udruženje predviđa da će tokom praznika 46,3 miliona ljudi putovati 80 kilometara ili više, većina automobilom i da bi loše vreme moglo da izazove probleme na putevima.

Do srede popodne, 597 letova je otkazano a 2.537 pomereno, a aerodromi koji su najviše trpeli bili su oni u Filadelfiji, Njuarku u Nju Džersiju i Lagardija u Njujorku.

Dan zahvalnosti se svake godine slavi četvrtog četvrtka u novembru. Ovaj praznik su prihvatili svi bez obzira odakle su i kada stigli u Ameriku, a slavi se uz pečenu ćurku i puno hrane.

(Novosti)

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*