TUGA DO NEBA: Filip (7) umire od RAKA i želi samo da ga sahrane pored jedne osobe koju i danas NAJVIŠE VOLI (FOTO)

dete
Foto: printscreen/fejsbuk
Filip Kvasni (7) dečak koji je neizlečivo bolestan provodi svoje poslednje dane u bolnici u Engleskoj.

Od svoje druge godine Filip se borio s raznim bolestima, ali rak mu se nedavno potpuno proširio i metastazirao po čitavom telu. Filip kaže da sada ima samo jednu želju, da ga pokopaju pored majke u Poljskoj kako bi “mogla na nebu da se brine o njemu”.

Ova priča, na koju niko nije ostao ravnodušan, obišla je svet za kratko vreme. Svi žele da pomognu malom Filipu kao bi se vratio u domovinu.Lekari kažu da mu posle mukotrpnih terapija i operacija, na žalost nema spasa. Svi brinu o njemu i čine sve kako bi što manje patio, i dobije sve što poželi. Ali on je poželio samo jedno – da opet bude sa svojom mamom.

 

[adsenseyu4]

Filip živi u londonskoj bolnici otkad mu je dijagnostikovana leukemija u septembru prošle godine. Nijedna terapije nije bila delotvorna, a rak se proširio na celo telo.

Njegov otac, Pjotr Kvsni (40) je skupio potreban novac kako bi sinu ispunio želju.

bolest
Foto: Printscreen/fejsbuk

“Kaže mi da sam ja njegov anđeo ovde, a da je mama anđeo na nebu. Ne znam koliko se on seća svoje majke jer je bio jako mali kad je preminula, ali bili smo na grobu, pričao je s njom. Ovo je jako stresno i grozno vreme za našu porodicu. Nisam nikada pomislio da ću morati da sahranim svoje dete. Trebalo bi da bude obrnuto” priča neutešni otac.

 

[adsenseyu1]

“Njegova majka Agniška umrla je od raka 2011. godine, kada je Filip imao samo godinu dana. Sahranjena je  u selu Vadovice u Poljskoj. Tamo smo se i venčali. Filip želi da će joj se tamo pridruži” – priča otac koji je i sam bolestan. Boluje od dijabetesa, visokog pritiska i ima probleme s kičmom.

“Najgore od svega je što ne mogu da mu pomognem. Ne mogu ništa da uradim. Mogu samo da budem uz njega. Ne znamo koliko mu je još ostalo od života”- dodao je kroz suze otac.

(Dnevne.rs/Izvor:Kurir.rs)

 

[adsenseyu2]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*