TUGA DO NEBA: Filip (7) umire od RAKA i želi samo da ga sahrane pored jedne osobe koju i danas NAJVIŠE VOLI (FOTO)

dete
Foto: printscreen/fejsbuk
Filip Kvasni (7) dečak koji je neizlečivo bolestan provodi svoje poslednje dane u bolnici u Engleskoj.

Od svoje druge godine Filip se borio s raznim bolestima, ali rak mu se nedavno potpuno proširio i metastazirao po čitavom telu. Filip kaže da sada ima samo jednu želju, da ga pokopaju pored majke u Poljskoj kako bi “mogla na nebu da se brine o njemu”.

Ova priča, na koju niko nije ostao ravnodušan, obišla je svet za kratko vreme. Svi žele da pomognu malom Filipu kao bi se vratio u domovinu.Lekari kažu da mu posle mukotrpnih terapija i operacija, na žalost nema spasa. Svi brinu o njemu i čine sve kako bi što manje patio, i dobije sve što poželi. Ali on je poželio samo jedno – da opet bude sa svojom mamom.

 

Filip živi u londonskoj bolnici otkad mu je dijagnostikovana leukemija u septembru prošle godine. Nijedna terapije nije bila delotvorna, a rak se proširio na celo telo.

Njegov otac, Pjotr Kvsni (40) je skupio potreban novac kako bi sinu ispunio želju.

bolest
Foto: Printscreen/fejsbuk

“Kaže mi da sam ja njegov anđeo ovde, a da je mama anđeo na nebu. Ne znam koliko se on seća svoje majke jer je bio jako mali kad je preminula, ali bili smo na grobu, pričao je s njom. Ovo je jako stresno i grozno vreme za našu porodicu. Nisam nikada pomislio da ću morati da sahranim svoje dete. Trebalo bi da bude obrnuto” priča neutešni otac.

 

“Njegova majka Agniška umrla je od raka 2011. godine, kada je Filip imao samo godinu dana. Sahranjena je  u selu Vadovice u Poljskoj. Tamo smo se i venčali. Filip želi da će joj se tamo pridruži” – priča otac koji je i sam bolestan. Boluje od dijabetesa, visokog pritiska i ima probleme s kičmom.

“Najgore od svega je što ne mogu da mu pomognem. Ne mogu ništa da uradim. Mogu samo da budem uz njega. Ne znamo koliko mu je još ostalo od života”- dodao je kroz suze otac.

(Dnevne.rs/Izvor:Kurir.rs)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*