SVIMA ONIMA KOJI NE GASE DUGA SVETLA TOKOM VOŽNJE, SLEDI SUROVA KAZNA: Više im to neće pasti na pamet da urade (VIDEO)

saobracaj
Foto: Dnevne.rs /pixabay
– Večeras sprovodimo kazne s dugim svetlima. Sad i sami možete iskusiti koliko duga svetla mogu biti štetna i koliko problema uzrokuju – napisali su policajci na Weibu

Policija zna da bude jako surova, a primer surovosti kineskih policajaca vidi se na društvenoj mreži Weibo koja je preplavljena fotografijama ljudi koji sede ispred automobila s upaljenim farovima koji su im upereni direktno u oči.

Ovako kineska policija kažnjava vozače koji zaboravljaju da ugase duga svetla, da bi shvatilii kako izgleda kad se ide njima u susret.

Oni koje policija uhvati u vožnji s dugim svetlima, moraju da sednu i gledaju u farove jedan minut, a moraju i da plate novčanu kaznu od oko 40 evra. Saobraćajna policija u gradu Šenžen objavila je fotografije na svom službenom profilu.

– Večeras sprovodimo kazne s dugim svetlima. Sad i sami možete iskusiti koliko duga svetla mogu biti štetna i koliko problema uzrokuju – napisali su na Weibu.

Objava je prikupila gotovo 100.000 lajkova i isto toliko puta je podeljena.

– Oči su mi bile zaslepljene. Nikad više neću doći u Šenžen –rekao je jedan od vozača nakon što je kažnjen na ovaj način.

Za samo dva sata policija je na sto lokacija u gradu uhvatila 900 vozača u prekršaju. Policija upozorava da je ova navika pre svega opasna jer zaslepljuje vozače što može dovesti do saobraćajnih nesreća.

“Kazna svetlima” nije obavezna, već služi edukaciji vozača.

Snimak neobičnog kažnjavanja pogledajte ovde:

(Dnevne.rs /Telegraf.rs / Izvor: jutarnji.hr)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*