STRUČNJACI U NEVERICI: Piloti su ili bili mrtvi, ili su ostali bez svesti! Nema drugog objašnjenja

mesto-pada
– Ići pravo ka planinama nema nikakvog smisla. To je nenormalni potez profesionalnih pilota, ili pak izostanak reakcije – istakao je kapetan velike evropske aviokompanije za AFP

Avion Erbas A320 koji se srušio u Francuskoj i tom prilikom je život izgubilo 150 ljudi, spuštao se umereno i leteo je linearno, pravo ka planinama, rekli su stručnjaci koji su bili zaprepašćeni neobjašnjivim ponašanjem pilota.

JEZIVA NESREĆA: Avion Erbas A 320 sa 148 ljudi pao na jugu Francuske (INFO)

– Nijedna mogućnost nije isključena: greška pilota, tehnički kvar,teroristički napad – rekao je juče francuski premijer Manuel Vals, a Opšta uprava za civilno vazduhoplovstvo je istakla da posada nije poslala poziv “mejdej” koji se šalje u slučaju nesreće.

Avion se spuštao umerenom brzinom od 3.000 stopa u minuti, a prema prvim podacima, to ne ukazuje na hitno spuštanje pri kojem brzina iznosi oko 5.000 stopa u minuti, piše francuski portal Le Point.

Foto: Tanjug/AP

Međutim, on je ostao na sovjoj horizontalnoj putanji i nastavio je svoj plan letenja, osim što je promenio visinu, pokazali su podaci servera Filghtradar24.

Ići pravo ka planinama nema nikakvog smisla. To je nenormalni potez profesionalnih pilota, ili pak izostanak reakcije – istakao je kapetan velike evropske aviokompanije za AFP.

Foto: Tanjug/AP

Sada se postavlja pitanje zašto su se piloti neobično ponašali ili zašto nisu odreagovali.

Piloti nisu sprečili da se avion zaleti planine – ili su bili bez svesti ili mrtvi, ili su pak odlučili umreti ili su bili umorni – rekao je jedan od stručnjaka.

Takođe, još jedna od hipteza je lagano spuštanje pritiska i što se maske za kiseonik nisu otvorile.

(Telegraf.rs / Hina)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*