STIŽE “EVROPSKO PROLEĆE”: Jezivo predviđanje po kojem će Stari kontinent biti zavijen u CRNO (INFO)

demonstracije
Foto: Tanjug/AP
Seref Oguz, kolumnista turskog dnevnika “Sabah” tvrdi da posle “Arapskog” dolazi “Evropsko proleće” kojim se neće svrgavati lideri već će doći do klasne borbe koja “uveliko traje” u Evropi

Seref Oguz, kolumnista turskog dnevnika “Sabah” tvrdi da posle “Arapskog” dolazi “Evropsko proleće” kojim se neće svrgavati lideri i destabilizovati države. Kolumnista smatra da će do toga dovesti socijalni zahtevi u novoj klasnoj borbi koja “uveliko traje” u Evropi.

Oguz, koji se smatra bliskim predsedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu, navodi da Zapad sada plaća visoku cenu sopstvene politike koja glasi: “ne diraj teroristu dok on ne dira tebe”.

– Gde bi tačno ovo “Evropsko proleće” moglo da se prelije, teško je reći, ali u vreme kada bi sukob između bogatih i siromašnih mogla da izazove jedna jedina varnica, posledice ovog “Evropskog proleća” mogle bi da budu još tragičnije. “Cveće zla” buja čak i u Nemačkoj, našem bratu po oružju koji i dalje pokušava da nam zabode nož u leđa, ali i u Španiji, Poljskoj i Grčkoj. “Evropsko proleće” će biti drugačije. Da li će desiti ovog leta ili na zimu, ostaje još da se vidi – tvrdi Oguz u tekstu koji prenosi “Sputnjik”.

Oguz takođe podseća da u Francuskoj, čija je privreda druga po jačini u EU, poslednje dve nedelje traju socijalni nemiri zbog masovnog protesta protiv reforme postojećeg radnog zakonodavstva i ističe da je štrajk zahvatio celokupni sistem železničkog prevoza u toj zemlji.

protest
Foto: Tanjug/AP

Kolumnista “Sabaha” tvrdi da se aktuelna dešavanja u Parizu i Briselu opravdano mogu nazvati “Evropskim prolećem”.

– Naravno da mogu. Još više zbog toga što se oni koji su onomad pokrenuli “Arapsko proleće” sada bude uz drugo proleće koje se dešava baš na njihovom pragu – naveo je on.

Prema njegovim rečima, “ovo proleće nije isto kao ono koje je destabilizovalo druge države sa ciljem svrgavanja njihovih lidera koji nisu bili dovoljno poslušni prema Zapadu”.

Po njemu se sada “u potpunosti radi o socijalnim zahtevima i novoj klasnoj borbi”.

– Kao bumerang koji dolazi da udari one koji su ga i bacili, plamen koji je buknuo u Egiptu kako bi se smenila tamošnja vlast sad može da se razbukti u Parizu. Kada su teroristi ubijali u naššem regionu, Zapad nije smatrao da je to nešto o čemu vredi brinuti, ali kada se suočio s istim u svom domu, to sada naziva napadom na celokupnu ljudsku rasu – naglasio je Oguz.

Po njemu, “terorizam, izazvan tenzijama između onih koji imaju i onih koji nemaju zbog nejednakosti koje je donela globalna kriza, sada je prisutan na ulicama Pariza”.

(Telegraf.rs / Tanjug)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*