SLEDIĆE VAS KRICI PUTNIKA: Pogledajte poslednji snimak iz nemačkog aviona neposredno pred KOBNI PAD (VIDEO)

krilo
Nemački i francuski mediji tvrde da su došli u posed video snimka koji je napravljen neposredno pre pada aviona kada je poginulo 150 ljudi

Francuski magazin “Pari Meč” i nemački dnevnik “Bild” tvrde da poseduju video snimak koji je napravljen mobilnim telefonom na kojem su zabeleženi poslednji trenuci nemačkog avionakompanije “Džermanvings“ kojeg je kopilot Andreas Lubic namerno srušio u francuskim Alpama.

Izvještaji o sadržaju videozapisa, koji još uvek nije objavljen, navode da se on podudara s podacima prikupljenima iz jedne od crnih kutija.

“Bild” scene iz videa opisuje kao haotične, ističući da se krici “Moj bože!” mogu čuti na nekolko jezika.

Tužilac Bris Robin, koji vodi istragom u Francuskoj kaže da niti jedan od mobilnih telefona pronađenih na mestu nesreće nije poslt na analizu i da ne zna kako su mediji došli u posed zapisa.

Bild pak tvrdi da je snimak koji ima “neosporno autentičan”, i da se na njemu čuju najmanje tri snažna udarca u metal, koja bi mogla da predstavljaju pokušaje da se razbiju vrata kokpita.

Foto: Wikipedia/Juergen Lehle

Na kraju zapisa je vidljivo snažno podrhtavanja, a avion se snažno naginje na jednu stranu. Zapis završava serijom krikova, piše Bild.

Francuski list, s druge strane, objavio je rekonstrukciju poslednjih trenutaka letelice koja je utemeljena na osnovu snimka i podataka ih crne kutije:

10:34

Čuje se prvi alarm, audiovizualno upozorenje o poniranju i potrebi da se podigne avion. Nema reakcije od Lubica. Čuju se putnici koji u panici trče avionom.

10:35

Kapetan traži gvozdenu polugu sakrivenu u zadnjem delu aviona. Čuje se snažno lupanje i udarci po metalu. Kapetan pokušava da otvori vrata.

10:37

Čuje se drugi alarm, audiovizualna upozorenja o neposrednoj pretnji zbog udarca u zemlju. I dalje nema reakcije od Lubica.

Kapetan viče: “Otvori ova jebena vrata!

10:38

Usprkos buci, može se čuti kako Lubic normalno diše kroz masku sa kiseonikom. Avion je u tom trenutku na visini od 4.000 metara.

10:40

Spolja se čuje žestok udarac, iznutra krici. Avion udara u planinu s desnim krilom. Minut kasnije, zavladao je muk.

Inače, na Jutjubu se pojavio klip koji navodno prikazuje poslednje trenutke leta aviona “Džermanvingsa”. Ipak, njegova autentičnost nije potvrđena, a sadržaj ne odgovara opisima koje su ponudili francuski i nemački listovi.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs /Izvor: Index.hr)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*