RUSI TVRDE: Turci priznali da su planirali da nam obore avion

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
pad
Foto: Tanjug/AP
Turski generalštab znao je, u trenutku kada je oboren „su-24“, tačno vreme kada ruski bombarderi ispunjavaju svoje borbene zadatke i oblast u kojoj to čine, izjavio je zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov.

Prema njegovim rečima, činjenica da su turski zvaničnici objavili izveštaj koji sadrži precizne informacije o celokupnom kretanju ruskih aviona u Siriji pokazuje da je Ankara praktično planirala da obori „su-24“, preneo je sajt Sputnjik.

Konašenkov je podsetio da su turski mediji citirali izveštaj zvaničnog predstavnika države Numana Kurtulmusa, koji je naveo precizne podatke o broju ruskih borbenih dejstava u Siriji.

Time je zvanična Ankara priznala da dobija podatke o ruskim akcijama u Siriji od SAD, rekao je Konašenkov.

– Ove reči Numana Kurtulmusa (zamenika turskog premijera) mogu da se razumeju kao priznjanje turskih zvaničnika da je planiran napad na ruski avion i ubistvo ruskih vojnika – rekao je Konašenkov.

Prema njegovim rečima, Generalštab Turske je znao tačno vreme i oblast u kojima je ruska avijacija izvodila borbene zadatke kada je „su-24“ oboren.

                         

(Tanjug)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*