Pucnjava u Danskoj: Ispaljeno na desetine metaka na kafe u kome se održavao skup o proroku Muhamedu!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
pucnjava
Više hitaca je ispaljeno danas na kafe u Kopenhagenu u kojem je održavan skup posvećen slobodi govora, u organizaciji kontroverznog švedskog umetnika Larsa Vilksa, koji je dobio brojne pretnje zbog karikature na kojoj je prorok Muhamed prikazan kao pas 2007. godine.

PRETUČENA: Maskirana osoba upala u kuću čuvene srpske glumice Jelene Žigon

Prema vestima kanala TV2 na prozorima kafea Krudtenden izbrojano je oko 30 rupa od metaka, a najmanje dvoje ljudi je iz njega izneto na nosilima, od kojih jedan uniformisani policajac.

Prema saopštenju jedne od organizatorki skupa, Vilks je bio prisutan u lokalu, ali nije povređen. Kada je u Danskoj, ovaj umetnik inače dobija policijsku zaštitu.


Pomenuti kafe u severnom Kopenhagenu, poznat po džez koncertima koji se u njemu održavaju, bio je ovog puta domaćim diskusije pod nazivom „Umetnost, blasfemija i sloboda izražavanja“.

Jedan od učesnika diskusije Nils Ivar Larsen je za TV2 izjavio kako je video dvoje ranjenih ljudi. Kako prenosi Raša tudej, diskusiji je prisustvovao i ambasador Francuske u Danskoj, koji se oglasio na Tviteru porukom: „Još uvek sam živ“.

(Blic)

 

 

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*