Predsednica Hrvatske: Cilj da se ocrni hrvatska država (INFO)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
predsednik
Foto: Denis Lovroviæ
Kancelarija predsednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović osudila je postavljanje kukastog krsta na travnjaku splitskog stadiona Poljud koji je uočen tokom fudbalske utakmice između Hrvatske i Italije, upozorivši da Hrvatska ima ozbiljan problem s huliganima koji žele da joj učine nažao, prenela je agencija Hina.

Kukasti krst, poznat i kao svastika, zloglasni simbol nacističke Nemačke, bio je utisnut u travnjak terena stadiona Poljud, a postao je uočljiv pred kraj prvog poluvremena utakmice kvalifikacija za prvenstvo Evrope između Hrvatske i Italije, koji je završen remijem – 1:1.

„Najoštrije osuđujem pojavu svastike na travnjaku na sinoćnjoj utakmici reprezentacija Hrvatske i Italije u Splitu“, saopštila je kancelarija predsedice Grabar-Kitarović.

Kako je istaknuto, „Hrvatska ima najbolje i najvernije navijače, ali i vrlo ozbiljan problem s huliganima kojima je cilj da ocrne ne samo hrvatski fudbal, nego i hrvatsku državu“.

Grabar-Kitarović je ocenila da je tim činom nanesena nemerljiva šteta ugledu hrvatskih građana u svetu. Smatra, stoga, da tome i takvima treba konačno stati na kraj.

„Tražim žurnu istragu, odlučnu reakciju svih nadležnih institucija u cilju pronalaženja i procesuiranja počinitelja“, navela je predsednica Hrvatske u saopštenju.

Splitska policija objavila je da traga za osobama koji su pre utakmice na travnjaku poljudskog stadiona napravile znak kukastog krsta.

(rts)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
 • Marko Popadic

  Ima da nadju nekog nesrecnog srbina i njega da optuze. . .

 • nole

  Čuj je : „Tražim ŽURNU istragu“. Štali joj je ŽURNO, vjerovatno nešto brzo.

  • http://www.stevanart.net/ Stevan Pavlovic

   To ti je najnoviji termin za – HITNO !

   • реф ум лекс

    шта му је онда – журка? јел то оно кад мораш често у wc?
    у мајку му, борим се да останем полиглота, али, тешко, хрвати су тврд орах за нас србе, има да и они неће знати свој језик, само да му срби не уђу у траг!!!

    • реф ум лекс

     немој ми само рећи да је журка – хитна помоћ!!!

    • http://www.stevanart.net/ Stevan Pavlovic

     Verovatno !

 • mita tvrdokita

  Sad se iznenadili zbog svastike,moglo je biti i U na stadionu,zna se koja je ideologija u NDH sve je to bacanje prašine u oči

 • VUK SAMOTNJAK

  KOJI TO UGLED U SVETU IMAJU HRVATSKA I NJENI GRADJANI. KAO, NIJE IM BLISKA FASISTICKA IDEOLOGIJA. NA CEMU JE NAPRAVLJENA HRVATSKA DRZAVA? NAPRAVLJENA JE NA IDEOLOGIJI MILE BUDAKA (HRVATSKA BEZ SRBA: JEDNU TRECINU POBITI, JEDNU PROTERATI, JEDNU POKATOLICITI) I NA RECI SRPSKE KRVI I NA OGROMNOJ SRPSKOJ KOSTURNICI. SADA IM NIJE JASNO OTKUD SVASTIKA NA POLUDU?! VELIKA VECINA HRVATA SU FASISTI.

 • реф ум лекс

  по тој њеној причи, а ако сте кратке памети, њу нису усташе донијеле на власт, него партизани, али је она широкогруда па увелико дила (ради, ма то сам мислио по далматински, вирујте ми) са вестфашистима!!!

 • Toma

  Kako to da se desi u crvenom i antifašističkom Splitu?A što se tiče „crnjenja države“to oni ne mogu da učine jer je Hrvatska država crna i precrna od 1941.g pa do oluje i bljeska preko ubistva Jugoslavije koja je spasila posle velikog rata da ne dospe u tabor pobeđenih država odgovornih za taj rat.