Predsednica Hrvatske: Cilj da se ocrni hrvatska država (INFO)

predsednik
Foto: Denis Lovroviæ
Kancelarija predsednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović osudila je postavljanje kukastog krsta na travnjaku splitskog stadiona Poljud koji je uočen tokom fudbalske utakmice između Hrvatske i Italije, upozorivši da Hrvatska ima ozbiljan problem s huliganima koji žele da joj učine nažao, prenela je agencija Hina.

Kukasti krst, poznat i kao svastika, zloglasni simbol nacističke Nemačke, bio je utisnut u travnjak terena stadiona Poljud, a postao je uočljiv pred kraj prvog poluvremena utakmice kvalifikacija za prvenstvo Evrope između Hrvatske i Italije, koji je završen remijem – 1:1.

“Najoštrije osuđujem pojavu svastike na travnjaku na sinoćnjoj utakmici reprezentacija Hrvatske i Italije u Splitu”, saopštila je kancelarija predsedice Grabar-Kitarović.

Kako je istaknuto, “Hrvatska ima najbolje i najvernije navijače, ali i vrlo ozbiljan problem s huliganima kojima je cilj da ocrne ne samo hrvatski fudbal, nego i hrvatsku državu”.

Grabar-Kitarović je ocenila da je tim činom nanesena nemerljiva šteta ugledu hrvatskih građana u svetu. Smatra, stoga, da tome i takvima treba konačno stati na kraj.

“Tražim žurnu istragu, odlučnu reakciju svih nadležnih institucija u cilju pronalaženja i procesuiranja počinitelja”, navela je predsednica Hrvatske u saopštenju.

Splitska policija objavila je da traga za osobama koji su pre utakmice na travnjaku poljudskog stadiona napravile znak kukastog krsta.

(rts)

10 Comments on Predsednica Hrvatske: Cilj da se ocrni hrvatska država (INFO)

  1. Sad se iznenadili zbog svastike,moglo je biti i U na stadionu,zna se koja je ideologija u NDH sve je to bacanje prašine u oči

  2. KOJI TO UGLED U SVETU IMAJU HRVATSKA I NJENI GRADJANI. KAO, NIJE IM BLISKA FASISTICKA IDEOLOGIJA. NA CEMU JE NAPRAVLJENA HRVATSKA DRZAVA? NAPRAVLJENA JE NA IDEOLOGIJI MILE BUDAKA (HRVATSKA BEZ SRBA: JEDNU TRECINU POBITI, JEDNU PROTERATI, JEDNU POKATOLICITI) I NA RECI SRPSKE KRVI I NA OGROMNOJ SRPSKOJ KOSTURNICI. SADA IM NIJE JASNO OTKUD SVASTIKA NA POLUDU?! VELIKA VECINA HRVATA SU FASISTI.

  3. по тој њеној причи, а ако сте кратке памети, њу нису усташе донијеле на власт, него партизани, али је она широкогруда па увелико дила (ради, ма то сам мислио по далматински, вирујте ми) са вестфашистима!!!

  4. Kako to da se desi u crvenom i antifašističkom Splitu?A što se tiče “crnjenja države”to oni ne mogu da učine jer je Hrvatska država crna i precrna od 1941.g pa do oluje i bljeska preko ubistva Jugoslavije koja je spasila posle velikog rata da ne dospe u tabor pobeđenih država odgovornih za taj rat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*