PRAVA ISTINA O RAKU: Evo zašto ga neko dobije, a neko ne! (INFO)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
bolnica
Foto: pixabay /dnevne.rs
Ne dajte se zavarati kojekavim pričama o tome da su za to što je neko oboleo od tumora krivi geni ili kojekakve kancerogene materije. Ništa od svega toga nije tačno, a iznenadiće vas šta jeste

Najnovija laboratorijska istraživanja: Laurinska kiselina zaslužna za uništenje 93 odsto ćelija raka debelog creva – i to u samo 48 sati tretmana

Verovali ili ne, kad su maligne bolesti u pitanju, naše telo je lutrija! Jednostavno,nema veze kako živite, kako se hranite ili šta radite – ako nemate sreće, to vam je to, dobićete rak.

Istraživanja ukazuju da dve trećine tumora nastaje zbog potpuno slučajne i nasumične mutacije ćelija prilikom deobe, koja je potpuno van ljudske kontrole.

Dakle, čovek može da živi zdravo, redovno vežba i da se pravilno hrani, što je dobro da se smanje neki drugi zdravstveni rizici, ali nije nikakva garancija da neće dobiti rak.

Istražena je 31. vrsta tumora i pokazalo se da je samo devet povezano sa DNK i stilom života, a uzrok ostalih nije imao veze sa tim. Američki naučnici tvrde da jeneke vrste raka nemoguće sprečiti, pa bi trebalo više raditi na ranom otkrivanju bolesti da bi se ona u prvom stadijumu mogla izlečiti.

mikroskop
Foto: pixabay /dnevne.rs

– Kada znamo da se dve trećine tipova tumora pojavljuju zbog neobjašnjive mutacije DNK tokom deobe ćelija, onda je malo toga što možemo učiniti da sprečimo bolest – poručuju stručnjaci.

MORATE ZNATI: Ova čudesna biljka je 100 puta efikasnija od hemoterapije, ubija ćelije raka za 48 sati (UPUTSTVO)

Ipak, ta tvrdnja ne važi za rak pluća i rak kože, čiji uzroci zaista imaju veze sa lošim životnim navikama, odnoso pušenjem i preteranom izlaganju UV zracima, bilo sunčanjem, bilo u solarijumu.

Sve u svemu, nek nam je sa srećom!

(Dnevne.rs, Telegraf.rs/ izvor: dependent)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone