OVO SU NOVI PUTINOVI FANTOMSKI HELIKOPTERI: Ovim oružjem će moći da POKORI SVET (VIDEO)

letelica
Printskrin: Youtube/RuptlyTV
Otkrijte šta sve mogu najnovije letelice Rusije i ko sve želi da ih kupi

Osma godišnja izložba “HeliRusija” je prema rečima organizatora najveća te vrste u Evropi, a druga po veličini u svetu. Na ovoj izložbi u Moskvi izloženi su novi helikopteri kompanija širom sveta.

Proizvodi 219 kompanija iz 11 zemalja prikazani su na prostoru površine od preko 12 hiljada kvadratnih metara. Među učesnicima su Rusija, SAD, Velika Britanija, Francuska, Nemačka, Italija i Belgija.

Kompanije pokazuju najnovije proizvode svojih zanata. Rusija će predstaviti dosad neviđen helikopter sa rotirajućim svetlima “Afalina”, koji se može koristiti za obuku, policijske patrole, privatni prevoz i u razne druge svrhe.

Jedna od njegovih glavnih karakteristika je prilagodljiviEnigma sistem, koji omogućava pilotu da upravlja nad nekoliko stotina uređaja i funkcija, iz svog kokpita.

– Činjenica da se proizvodi u Rusiji i kombinacija tehnologija, znatno optimizuje troškove letenja, što omogućava helikopteru da se koristi u širokom spektru zadataka – rekao je organizator HeliRusije medijima.

Rusi se nadaju da će ovom prilikom privući zainteresovane međunarodne klijente za kupovinuunapređenih verzija Mi-8, koji je jedan od najčešće korišćenih helikoptera na svetu. Novi Mi-171Eima “sistem staklenog kokpita” koji omogućava letelici da saobraća u bilo koje doba dana, po bilo kakvom vremenu.

Prošle godine su ruske kompanije prodale oko 100 helikoptera širom sveta. Najpopularniji je Mi-17, ali se očekuje dobar prolaz Mi-28 i Ka-52.

(Telegraf.rs/ Izvor:rt.com)

1 Comment on OVO SU NOVI PUTINOVI FANTOMSKI HELIKOPTERI: Ovim oružjem će moći da POKORI SVET (VIDEO)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*