OVO PUTINOVA OSVETA ZA OBORENI AVION, ISIL u neverici: Rusi sravnjuju sa zemljom glavni grad Islamske države! (VIDEO)

predsednik
Printskin: RT, Tanjug/AP
Inače, Putin se zalaže za ideju o uspostavljanju široke koalicije protiv ID koja bi obuhvatila i Rusiju i Zapad, te je tako dao instrukcije ruskoj vojsci da izradi zajednički rusko-francuski akcioni plan protiv militantnih aktivista ID

Ruski predsednik Vladimir Putin naložio je danas ruskoj mornarici u Sredozemnom moru da uspostavi kontakt sa francuskom mornaricom i sarađuje sa njom “kao sa saveznikom” u borbi protiv Islamske države u Siriji. Takođe, donesena je odluka da se uspostavi dvostruko više bombardera čiji su snimci, okačeni na internet, krajnje veličanstveni.

Putin, koji se zalaže za ideju o uspostavljanju široke koalicije protiv ID koja bi obuhvatila i Rusiju i Zapad, dao je instrukcije ruskoj vojsci da izradi zajednički rusko-francuski akcioni plan protiv militantnih aktivista IS, prenosi AFP.

Neophodno je uspostaviti direktan kontakt sa Francuzima i sarađivati sa njima kao sa saveznicima – rekao je Putin vojnom vrhu na sastanku održanom nakon što je francuski predsednik Fransoa Oland rekao da će francuski nosač aviona “Šarl de Gol” biti raspoređen na istočnom Mediteranu.

 

Putin je ukazao da je neophodno sa Francuzima razviti plan o zajedničkim akcijama “i na moru i u vazduhu”.

Kremlj je, u odvojenom saopštenju, naveo da su se Putin i Oland saglasili u telefonskom razgovoru da pojačaju saradnju i zajedno se uhvate u koštac sa “međunarodnim terorizmom“.

Kako je Kremlj dodao, Oland i Putin će razgovarati o borbi protiv terorizma i na sastanku u Moskvi 26. novembra.

Pogledajte video-snimak Putinovih džinovskih ubica na nebu iznad Sirije:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*