Ovo je novi ruski komandni centar, ubedljivo najmoderniji na svetu!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
stab
Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas na sastanku komiteta u ruskom Ministarstvu odbrane da će Rusija nastaviti ambiciozni program modernizacije vojske s posebnim naglaskom na nuklearne strateške snage.

U obraćanju najvišim oficirima, Putin je rekao da su ruske nuklearne snage „značajan činilac u održavanju globalne ravnoteže i isključivanju mogućnosti velike agresije na Rusiju“. On je naveo da će vojska dobiti 50 novih interkontinentalnih balističkih projektila, što je značajno više nego što je dobijala prethodnih godina.

Putin je rekao da se u najskorije vreme planira i modernizacija strateške avijacije, kao i raspoređivanje dve raketne krstarice na borbene zadatke.


Ruski predsednik je istakao da je ruska vojna doktrina „ostala isključivo odbrambena“ uprkos, kako je naveo, pojačanoj aktivnosti NATO na istoku Ukrajine i u blizini granica sa Rusijom.

Ruske oružane snage su sposobne da reše najkompleksnije zadatke što je dokazano vojnim vežbama održanim ove godine, dodao je Putin.


On je takođe rekao da su nedavni događaji dokazali da ruska vojska poprima novi imidž, postaje modernija, kao i da je spremna da ispuni najkompleksnije i najodgovornije zadatke.

 

Tu sposobnost i spremnost ruske vojske dokazalo je ukupno 3.500 vojnih vežbi, od kojih su neke bile planirane, a neke vežbe iznenađenja, a održane su tokom ove godine, istakao je Putin.

Putin: Ruska vojska poprima novi imidž

On je takođe pozvao da se radi na smiren način, uprkos abnormalnim reakcijama na ruske napore da osiguraju svoju nacionalnu bezbedos.
Mi smo često suočeni sa abnormalnim reakcijama kada štitimo svoje nacionalne interese, ali trebalo bi da na miran, staložen i profesionalan način tretiramo nedostatke koji se pokažu kroz praktičan rad, tokom vežbi ili rutinskih kontrola, kazao je Putin.

(Blic)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*