OPREZ: Ako vam izlaze bubuljice na OVIM mestima, HITNO posetite lekara! (INFO)

covek
Foto: Dnevne.rs /pixabay
“Mapiranje lica”, pomaže da se ‘detektuje’ uzrok koji je okidač za pojavu bubuljica na određenim delovima lica. Ukoliko vam izlaze na bradi, one su uglavnom posledica hormonskih ili ginekoloških problema, lošeg rada bubrega…

Akne nisu ‘noćna mora’ koju imaju samo mladi, one često znaju i odrasle da ‘muče’. Savet lekara je da treba da se prati ovaj problem, jer je “ogledalo” zdravlja i procesa koji se događaju u organizmu.

Čelo
Uzrok akni na ovom delu lica mogu da budu problemi sa varenjem, tankim crevom ili jetrom, kao i veliki stres, neredovan san, loša ishrana. Da bi se sprečila pojava bubuljica, spavajte najmanje sedam sati u kontinuitetu, pijte dovoljno vode i vodite računa o ishrani.

[adsenseyu4]

 Čokolada i bubuljice su podrazumevana kombinacija, ali u globalu, visok sadržaj masti u vašoj ishrani vodi do bubuljica na vašem čelu.  Povećajte unos zelenog čaja i povećajte unos vode kako bi i vaše čelo bilo čisto.

Slepoočnice, deo oko obrva
Mogu da nastanu zbog loše cirkulacije, problema sa bešikom, ishrane koja se bazira na masti i prerađevinama, ali i preterivanja sa alkoholom.

maska-zena
Foto: Dnevne.rs /pixabay

Usta
Uzrok je preterani unos ljute, začinjene i pržene hrane ili reakcija na određenu pastu za zube.

Nos
Ovo područje kože je puno proširenih pora, pa osigurajte da četkice za šminku i sve što prinosite ovom delu bude čisto.

Trebalo bi da proverite krvni pritisak, pošto visok pritisak često može da bude okidač da akne izlaze na ovom području. Zamenite ‘loše’ masti sa svežim voćem, povrćem, koštunjavim plodovima, ribom, ali se konsultujte i sa lekarom oko svih briga koje imate oko vašeg srca.

[adsenseyu1]

Obrazi
Akne se najčešće javljaju zbog problema sa plućima, jetrom i želucem, kao posledica stresa, prljavih ruku i jastučnica ili četkica za šminku. Veoma je bitno da kožu čistite svakog dana.

Brada
Uglavnom su posledica hormonskih ili ginekoloških problema, lošeg rada bubrega ili navike da često prljavim rukama dirate lice.

maska
Foto: Dnevne.rs /pixabay

Uši
Ukoliko vam bubrezi ne funkcionišu pravilno i ne pijete dovoljno vode, bubuljice mogu da se jave na i oko ušiju, najčešće na ušnoj školjci. Izbegavajte kafu i preslana jela.

Vrat

Bubuljice ovde pokazuju da se vaše telo bori protiv bakterija. Usporite tempo ako se ne osećate dobro i pijte dovoljno vode kako bi dali vašem telu vremena da se relaksira.

[adsenseyu5]

(Dnevno.rs)

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*