NOVI ZELAND OČAJNIČKI TRAŽI ZAINTERESOVANE: Nude se plate od 2.800 evra i slobodne kuće, ali samo ovo NIJE ISTINA! (INFO)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
posao
Foto: Wikipedia/quiltsalad
Gradić u očaju traži zaposlene, a uz to, ima i dovoljno pristupačnih kuća u kojima bi potencijalni radnici mogli da žive

Gradić na Novom Zelandu vapi za radnicima, a za potencijalne zaposlene ima i slobodne kuće, međutim, iz gradske uprave demantuju da su će plaćati ljudima da se presele.

Kaitangata je mestašce na jugu Novog Zelanda sa ukupno 800 stanovnika i preko 1.000 upražnjenih radnih mesta na različitim poslovima, a naročito u poljoprivrednom sektoru.

Gradić u očaju traži zaposlene, a uz to, ima i dovoljno pristupačnih kuća u kojima bi potencijalni radnici mogli da žive.

Prema rečima gradonačelnika ovog mestašca Brajana Kadogena u pitanju su mesta koja su dobro plaćena na različitim pozicijama u farbikama pilane, sira i mlečnih proizvoda.

Ipak, iz Kaitangate je stigao demanti da je gradska uprava izdvojila značajna sredstva kako bi plaćala potencijalnim radnicima da se presele.

Foto-montaža: Wikimedia Will Ellis/Malene Thyssen/Pseudopanax/Phillip Capper, pixabay.com

– Kruže priče u svetskim medijima da ćemo plaćati ljudima 230.000 novozelandskih dolara da se dosele u Kaitangatu i da oko toga kontaktiraju gradonačelnika. Međutim, to je apsolutna neistina -objavljeno je na sajtu Kaitangate.

S tim u vezi, telefon gradonačelnika se usijao od poziva ljudi iz svih krajeva sveta, zaninteresovanih za ovu primamljivu ponudu. „Od toga nema ništa, ne zovite gradonačelnika“, navodi se na sajtu.

Ipak, ovaj gradić će ostaje pri svom cilju da popuni upražnjena radna mesta i sve potencijalne novozaposlene će dočekati raširenih ruku. Inače, prema podacima iz 2014. godine, prosečna plata na Novom Zelandu iznosi 2.800 evra.

(Telegraf.rs/ Izvor: Biz life)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*