NOVI NAPAD NA JUGU FRANCUSKE: Pucnjava u srednjoj školi, vlada izdala upozorenje na TERORISTIČKI NAPAD

napad
Foto: printscreen/tviter
Nekoliko osoba ranjeno je danas u pucnjavi u srednjoj školi u gradiću Gras na jugu Francuske, a prema tvrdnji lokalnih vlasti ne radi se o terorističkom napadu, već o incidentu vezanom za dvoje učenika škole.

Policija je navela da je napadač upao u srednju školu “Aleksis de Tokvil” i otvorio vatru, ranivši najmanje dvoje ljudi, pri čemu je jedan čovek uhapšen, a za drugim se traga.

Sputnjik, pozivajući se na lokalne medije piše da je neimenovani gradski zvaničnik potvrdio da pucnjava nije teroristički napad kako je u prvom trenutku delovalo, već da je jedan učenik pucao na direktora škole.

 

[adsenseyu4]

Portal RT prenosi je da do pucnjave došlo nakon “incidenta između dva učenika”, kao i da je jedan od njih (17) uhapšen i da je kod njega pronađena puška, pištolj, revolver i dve granate.

View image on Twitter

Une a éclaté dans le Alexis de à . Il y aurait plusieurs blessés dont le

Odmah nakon prijave incidenta, francuska vlada izdala je upozorenje na teroristički napad, a gradske službe preko Tvitera izdale su upozorenje na opasnost i zamolile sugrađane da ostanu u svojim domovima.

 

[adsenseyu1]

View image on Twitter

Quand ton téléphone sonne…. la boule au ventre et la gorge nouée. Des nouvelles, vite.

Svim školama u Grasu blokiran je pristup, a ministar unutrašnjih poslova Francuske Bernar Kaznev prekinuo je posetu području severne Some zbog ove pucnjave, kao i pisma bombe koja je ranije danas eksplodirala u kancelarijama MMF u Parizu.

Gradić Gras nalazi se na 40 kilometara od Nice gde je u julu prošle godine izvršen jedan od najtežih terorističkih napada u Evropi. Francuski državljanin poreklom iz Tunisa Mohamed Lahouai Bulel (31) kamionom teškim 19 tona gazio je ljude na gradskom šetalištu tokom proslave državnog praznika Dan Bastilje. U tom napadu, za koji je odgovornost preuzela Islamska država, poginulo je 84 osobe, a povređeno više od 180.

 

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs/Izvor:Blic.rs)

 

[adsenseyu2]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*