NOVA LEKCIJA NAVIJAČA VELSA: Nećete verovati, šta su uradili NAKON IZLASKA iz naše zemlje (FOTO)

navijači
Foto: Twitter.com/@NensyRFC
Navijači fudbalske reprezentacije Velsa privukli su veliku pažnju tokom nedavne posete Srbiji. Učinili su to ne zbog onoga na šta se obično pomisli kada je reč o gostovanjima ostrvskih navijača, već zbog fantastičnog ponašanja. Ali, čak i kada su napustili našu zemlju, uradili su nešto neverovatno.

Podsetimo, pre i posle utakmice odigrane u kvalifikacijama za naredno Svetsko prvenstvo (1:1), Velšani su u Beogradu pokazali koliko imaju veliko srce, ali i koliko je važno biti konkretan kada je reč o pomoći.

REKAO ISTINU, SVIĐALO SE NEKOME ILI NE: Kusturica prokomentarisao u SVOM STILU Jokićevu odluku o neigranju za reprezentaciju Srbije

Oni su dali krv za jednog ranjenog navijača Partizana, a u Kulturnom centru Grad prikupljali su pomoć za Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj ulici.

[adsenseyu4]

Proveli su se lepo, pevali sa Srbima, ali i imali važnu poruku za Beograđanke, no – na tome se nisu zaustavili. Kada su napustili našu zemlju, organizovali su akciju prikupljanja preostalih dinara, koje Velšani nisu potrošili nakon što su stranu valutu zamenili u Srbiji.

I, dinar po dinar, slao je matičnoj organizaciji velških navijača svaki njen član ono što mu je u novčaniku preostalo posle poseti Srbije. Poslali su čak i članovi Fudbalskog saveza Velsa, i to prikupivši 36.000 dinara među sobom, a kada se na kraju sve zbrojilo – došlo se do čak 187.390 dinara, što je oko 1.362 funte ili 1.551 evro.

navijači
Foto: printscreen/tviter

Baš taj novac, Velšani su rešili da pošalju u Srbiju, kao pomoć ovdašnjoj deci (verovatno Centru za zaštitu odojčadi kom su i pomagali prilikom posete, mada to nisu precizirali u svom saopštenju).

Ipak, sama ideja, da se prikupi ono što je preostalo, sama ta realizacija – da svaki Velšanin organizuje slanje preostalih dinara na jednu adresu, i sama ta činjenica – da su se stranci tako divno setili i ponašali, ostaju nam kao lekcija.

ZAPALILI SOPSTVENU KUĆU U NADI DA ĆE IM „TAMARA U AKCIJI“SAGRADITI NOVU: Sada žive pod JABUKOM i KRIVIČNOM PRIJAVOM

Lekcija o kojoj ne samo da vredi razmisliti ili diviti se, već posmatrati je kao sasvim dobar putokaz koliko sjajnih stvari može da se uradi kada se pamet uključi, srce ne isključi, a zajedno se prione ka nečem što je… Dobro.

 

(Dnevne.rs/Izvor:Darko Nikolić,Blic.rs)

[adsenseyu1]

[adsenseyu2]

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*