NAUČNO DOKAZANO: Soda bikarbona nam može spasti život, ali samo ako je ovako koristimo!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone

 

bikarbona
Foto: Dnevne.rs /pixabay
Soda bikarbona odgovorna je za transport kiseonika: širi krvne sudove i lakše otpušta kiseonik u tkiva, što znači da povećava PH vrednost u organizmu

Većina nas ima kod kuće sodu bikarbonu, beli prah koji najčešće koristimo za čišćenje i pri kuvanju. Ali, ovaj beli prah ima i mnogo značajniju ulogu – može da nam spasi život.

Stariji ljudi sa niskim nivoom bikarbonata, sastojka koji se nalazi u sodi bikarboni, imaju 24 posto veći rizik prerane smrti, otkrili su naučnici u poslednjem istraživanju na Univerzitetu Utaha.

Rezultati objavljeni u medicinskim časopisima pokazali su da povećanje nivoa bikarbonata može da produži život.

Tim naučnika istraživao je kako su promene pH, ugljen dioksid i bikarbonati povezani sa životnim vekom zdravih starijih osoba.

Naučnici su analizirali podatke 2.287 učesnika istraživanja sa kojim su započeli istraživanje još 1997.godine.

Manjak bikarbonata je na celom svetu najneprepoznatljivije medicinsko stanje uprkos tome što je izuzetno uobičajeno.

Soda bikarbona odgovorna je za transport kiseonika: širi krvne sudove i lakše otpušta kiseonik u tkiva, što znači da povećava PH vrednost u organizmu.

Povišene PH vrednosti mokraće sprečava kristalizaciju mokraćnih kanala.

Utvrđeno je da mokraćna kiselina prouzrokuje dijabetes, srčane bolesti, srčane udare, giht, kamen u bubregu. T

akođer stvara otrovni spoj alkosan koji stvaraju gljivice, a to znači dijabetes i konačno rak.

Preterano kiseli pH uzrokuje propadanje ćelija, što na kraju vodi do ozbiljnih zdravstvenih problema, kao što su rak, kardiovaskularne bolesti, dijabetes, osteoporoza i žgaravica.

Nivou bikarbonata u organizmu možete povećati ishranom obogaćenom voćem i povrćem ili farmaceutskom sodom.

istrazivanja
Foto: publicdomainpictures.net

Činjenica kako biološki život najbolje funkcioniše u ne-kiselom (alkalnom) miljeu dovoljno jasno govori u prilog delotvornost sode bikarbone.

Oralnim uzimanjem soda bikarbona izvlači se uran iz bubrega te se koristi za sprečavanje oštećenja bubrega kod osoba koje idu na zračenja, sprečava infekciju bešike, gihta, artritisa, groznicu te pomaže pri aktivnosti pankreasa za koji se zna da proizvodi najviše bikarbonata i koja je odgovorna za proizvodnju inzulina.

Imajte na umu, za oralnu uporabu koristite samo farmaceutsku sodu jer ne sadrži aluminijum.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone