Londonski Del Boj pronađen izboden nožem u svom stanu

auto
Jedan od najpoznatijih vlasnika noćnih klubova u Velikoj Britaniji, 70-godišnji Dejvid Vest, pronađen je mrtav u svom domu u centru Londona. Pretpostavlja se da ga je nožem izbo njegov sin, koji se zove isto kao on, prenosi “Dejli mejl”.

Dejvid Vest stariji, u javnosti poznat i kao lord od Holslija, što je titula koju je svojevremeno kupio preko interneta, karijeru je započeo kao prodavac na pijaci, a onda je pokrenuo porodični biznis s duvanom u Belgiji.

Tokom 80-ih godina prošlog veka, Vest je unajmio autobus na sprat iz kog je u Kaleu, lučkom gradu u Francuskoj sa kojim je Britanija povezana Lamanšom, vrlo jeftino prodavao cigarete i alkohol. Tu svoju biznis ideju je prodao jednom od najvećih britanskih maloprodajnih lanaca, nakon čega je počeo da se bavi ugostiteljstvom, po čemu je postao poznat u Londonu.

Dejvid Vest pored jednog od svojih automobila

U jednoj uličici blizu Trga Pikadili otvorio je noćni klub “Hej Džo” i restoran “Abrakadabra”, a tada je u javnosti počeo da se pojavljuje u ekstravagantnim odelima, što je postalo njegov zaštitni znak.

Vest je uvek bio okružen mladim devojkama koje su svake večeri igrale u njegovom klubu, a družio se i sa značajnim osobama iz britanskog javnog života.

Dejvid Vest je bio poznat po svojim ekstravagantnim odelima

Kao žestoki protivnik zabrane pušenja, pokušao je da zaustavi proces donošenja ove odluke tako što je angažovao Šeri Bler, suprugu tadašnjeg britanskog premijera, Tonija Blera. Vest se družio i sa bračnim parom Bekam.

Sin Dejvida Vesta je uhapšen i pred sudom bi trebalo da se pojavi u ponedeljak, a motiv ubistva za sada nije poznat.

(blic)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*