LIKVIDACIJIA U BUDVI: Slobodan Šaranović BRUTALNO UBIJEN pred kućom iz automobila u pokretu (INFO)

ubistvo
Foto: printscreen/youtube
Slobodan Šaranović (78), osumnjičeni za ubistvo Nikole Bojovića (39) ubijen je sinoć oko 22 sata u Budvi, saopštila je policija.

Prema prvim informacijama, na Šaranovića je pucano iz kola u pokretu u budvanskom naselju Dubovica. Na njega su nepoznati napadači pucali iz automobila u pokretu, nakon čega je Šaranović ostao na mestu mrtav.

Neposredno nakon što su se čuli rafali iz automata iz kuće je istrčala Šaranovićeva supruga, koja je tokom dana iz Beograda došla u Budvu, prenose podgoričke “Vijesti”.

Policija je nakon ubistva blokirala ceo kvart, a ekipe za uviđaje i kriminalističku tehniku su na licu mestu.

 

[adsenseyu4]

MUP Crne Gore potvrdio je Šaranović ubijen oko 22 sata, u naselju Dubovica u Budvi, upotrebom vatrenog oružja, od strane nepoznatog lica na čijoj se identifikaciji radi.

Kako navode, službenici Uprave policije MUP – Centra bezbednosti Budva, u sadejstvu sa službenicima Sektora kriminalističke policije i u koordinaciji sa državnim tužiocem u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, preduzimaju intenzivne aktivnosti na rasvetljavanju ubistva, dodajući da je u toku je uviđaj, a preduzimaju se sve neophodne mere i radnje na pronalasku izvršioca.

Šaranović, vlasnik firmi u Crnoj Gori, Srbiji i Austriji, krajem prošle godine prijavio je tužilaštvu i policiji da je njemu nepoznati mladić planirao da ga ubije, ali je u poslednjem momentu odustao od te namere. Šaranović je tada inspektorima budvanske policije ispričao da mu je na ulici prišao mladić i uperio pištolj u njega i rekao da ima zadatak da ga ubije, ali da je odustao od toga, prenosi crnogorski “CDM”.

Šaranović je 8. decembra prošle godine pušten iz pritvora u Spužu gde je proveo skoro tri godine zbog sumnje da je sa Ratkom Koljenšićem iz Danilovgrada organizovao ubistvo Nikole Bojovića, brata Luke Bojovića, navodnog vođe Zemunskog klana, u centru Beograda 29. aprila 2013. godine.

Od trenutka hapšenja Šaranović je negirao krivicu. Nedavno je tokom ročišta na kojem se razmatrala kasnije vraćena optužnica kazao da “ako ikada bude u mogućnosti da će se ‘odužiti’ svima koji su mu smestili da odgovara pred sudom”.

U optužnici piše da su planirana ubistva i Vladimira Jovanovića i Filipa Koraća, za koje su optuženi smatrali da su pripadnici Bojovićeve organizovane kriminalne grupe, a koju su smatrali odgovornom za ubistvo Branislava Šaranovića –  Slobodanovog brata, koji je usmrćen u Beogradu 2009. godine. Istraga o ubistvu Bojovića vodi se i u Srbiji i u Crnoj Gori, a Šaranović je glavnoosumnjičeni u oba slučaja.

Prema tvrdnjama, Šaranović je organizovao ubistvo Bojovića, kako bi se osvetio njegovom bratu Luki Bojoviću. Iako je za tri godine više puta traženo da se Šaranović izruči Beogradu, to je odbijeno jer je veće Višeg suda u Podgorici ocenilo da nije bilo uslova za njegovo, kao i izručenje Koljenšića jer je ubistvo organizovano u Crnoj Gori.

Viši sud u Podgorici je u decembru 2013. doneo odluku da se Šaranović i Koljenšić izruče Srbiji, ali nakon žalbe advokata osumnjičenih, Apelacioni sud je u januaru 2014. godine vratio na ponovno odlučivanje. Tada je Viši sud promenio odluku i odbio zahtev za izručenje.

Slobodan Šaranović je bio vlasnik više preduzeća u Srbiji, Crnoj Gori i Austriji. Preko srpskih kompanija “Lutrijafilnik” i “40 kamenje”, posedovao je devet menjačnica i nekoliko kockarnica. Vlasnik je i firme “Filnik”, sa sedištem u Beču, uključene u kockarski biznis. U Crnoj Gori, su njegovom vlasništvu bile i kompanije “Slobšar&Cok” iz Budve i “Quercus” iz Podgorice, ugašene 2008. godine.

Nedugo nakon ubistva brata, Slobodan je u izlog svoje menjačnice u Beogradu postavio plakat sa bratovljevom slikom i porukom da će vredno nagraditi svakog ko mu pomogne da otkrije nalogodavce ubistva.

 

[adsenseyu1]

Kao Bojovićev ubica optužen je Saša Cvetanović, zvani Pitbul, koji je za ovaj posao navodno dobio od 15.000 do 20.000 evra. Cvetanović je uhapšen u Tološima i sada sudi mu se u Beogradu.

Pre desetak dana u Specijalnom sudu u Beogradu počelo je suđenje grupi optuženoj za organizaciju ubistva Bojovića, ali i Miloša Vidakovića u Budvi. Optuženi Miloš Delibašić, jedan od organizatora grupe uz Slobodana Šaranovića, vređao je svog prijatelja Miloša Vojinovića koji je detaljno priznao krivicu i rekao da je lično ubio Vidakovića.

Za ubistvo i organizaciju ubistva Bojovića i Vidakovića, Šaranoviću i Koljenšiću u Beogradu se sudilo u odsustvu, dok su se na optuženičkoj klupi našli Delibašić, Vojinović, Cvetanović, Slaviša Novaković i Goran Bojanić.

MUP: Intenzivno se radi na rasvetljavanju ubistva u Budvi

Nakon što je podgorički portal “Vijesti” objavio da je u Budvi ubijen Slobodan Šaranović, osumnjičen za ubistvo Nikole Bojovića, oglasio se i MUP Crne Gore saopštivši da nadležni preduzimaju intenzivne aktivnosti na rasvetljavanju ubistva.

U saopštenju crnogorskog MUP-a, dostavljenom Tanjugu, navodi se da službenici Uprave policije MUP – Centra bezbednosti Budva, u sadejstvu sa službenicima Sektora kriminalističke policije i u koordinaciji sa državnim tužiocem u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, preduzimaju intenzivne aktivnosti na rasvetljavanju ubistva S.Š. (79) iz Budve.

U saopštenju se navodi da je S.Š. ubijen juče oko 22 sata, u naselju Dubovica u Budvi, upotrebom vatrenog oružja, od strane nepoznatog lica na čijoj se identifikaciji radi.

U toku je uvidjaj i preduzimaju se sve neophodne mere i radnje na pronalasku izvršioca i rešavanju ovog krivičnog dela, navodi MUP.

 

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs/Blic.rs/Izvor:Vijesti, Tanjug)

 

[adsenseyu2]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*