KOLINDA “PROLUPALA NAČISTO”: Četnici su činili zločine, a partizani i ustaše.. (UZNEMIRUJUĆI FOTO)

predsednica
FOTO: REUTERS
Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović nastavlja da lupeta gde god se pojavi. Posle epizodre sa dva tela u šatoru koja se laše greju, u Pakracu je okupljenom narodu održala čas samo njoj poznate istorije, odnosno povijesti.

Na obeležavanju 26. godišnjice početka takozvanog „Domovinskog rata“ Kolinda je rekla da neće dopustiti da se istina izvrće, da se blati i omaložava Domovinski rat niti da se u njega uvlače metastaze iz 2. svetskog rata.

Ona je veteranima i građanima kazala da se Domovinski rat temelji na četiri „činjenice“.

Prva je, dodala je, da je Hrvatska bila „žrtva unutrašnje i spoljne agresije s pozicija velikosrpskog imperijalizma kojem je u to vreme punu podršku pružao jugoslavenski unitarizam.

 

[adsenseyu4]

Druga činjenica je, po njenim rečima, da je Hrvatska oslobođena i odbranjena u „časnom i pravednom oslobodilačkom ratu“ koji je temelj savremene države.

pogrom
Foto: wikipedia

Kao treću činjenicu, Kitarović je navela da je Hrvatska pobedila „zahvaljujući zajedništvu i pomirenju pod vođstvom prvog hrvatskog predsednika Feranje Tuđmana“, te da su u toj pobedi učestvovali i domoljubi i pripadnici svih nacionalnih manjina i ne mali broj Srba“.

 

[adsenseyu1]

Najzad, kao četvrtu činjenicu ona je rekla i da Hrvatska u tom ratu nije „tražila ni uzela pedalj tuđe zemlje“, a da su za slobodu podnete velike žrtve.

Neću stoga dopustiti da se da se ustaški režim i antifašistički pokret koriste za sejanje nesloge. Treba li podsećati da su i u tom ratu četnici počinili jezive zločine nad našim narodom. O tom razdoblju naše istorije o uzrocima te tragedije o svim žrtvama i stradanjima treba utvrditi punu istinu, ali u slobodnoj i neovisnoj državi nisu nam potrebne podele koje su nas skupo stajale – rekla je hrvatska predsednica, prenela je Hina.

 

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs/Intermagazin.rs/Izvor:Vesti-online, TANJUG)

 

[adsenseyu2]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*