IZJAVOM ŠOKIRAO SVET: Teroristi su bili ljubazni prema meni, izjavio vlasnik štamparije!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
talac
Nije mi žao što su ubijeni, ali sam osetio malo samilosti prema njima. Ne znam da li je u pitanju Stokholmski sindrom, ali oni su bili fini prema meni, navodi Mišel Katalano

PARIZ – Mišela Katalana, vlasnika štamparije u kojoj se u petak odvijala talačka kriza, zarobili su braća Kouši, bežeći od policije pošto su dan ranije izvršili masakr u redakciji Šarli ebdo.

DRAMA U PARIZU: Krio se u kartonskoj kutiji 8 sati, na par metara od terorista, i slao poruke policiji!

Katalano, otac dvoje dece je izjavio kako su braća bili veoma ljubazni prema njemu. Braća su naoružani upali u štampariju i odmah rekli „Ne brini, samo želimo da uđemo“.

„Video sam puške i bilo mi je jasno da moram da ih slušam. Međutim, uopšte nisu bili agresivni. Prema meni su bili veoma ljubazni i oslovljavali me sa gospodine“, navodi Katalano i dodaje im je napravio kafu.

Foto: Fonet/AP
Foto: Fonet/AP

Jedan od braće je imao ranu na vratu, a tralačka kriza je trajala osam sati, posle čega su otmičari ubijeni.

„Nije mi žao što su ubijeni, ali sam osetio malo samilosti prema njima. Ne znam da li je u pitanju Stokholmski sindrom, ali oni su bili fini prema meni“, zaključuje Katalano.

Inače, Lilian Leper (27), grafički dizajner zaposlen u štampariji, više se od šest sati nalazio samo nekoliko metara od braće Kuaši, sakriven u kartonskoj kutiji, a njegove informacije koje je slao putem SMS-a policiji su bile od neprocenjive vrednosti. On je obaveštavao gde se nalaze braća, o čemu razgovaraju i o rasporedu prostorija štamparije.

(Kurir)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone

1 Comment on IZJAVOM ŠOKIRAO SVET: Teroristi su bili ljubazni prema meni, izjavio vlasnik štamparije!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*