IZAZVAO BES NA BALKANU: Putin objasnio gde je ĆIRILICA nastala!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
predsednik
Foto: tanjug/AP
Vladimir Putin sastao se juče sa predsednikom Makedonije Đorđem Ivanovim. Pored razgovora o aktuelnoj političkoj situaciji u toj zemlji reči je bilo i o ćilici. A stav ruskog predsednika na tu temu izazavao je bes u susednoj Bugarskoj.

Naime, Putin koje se se Ivanovim sastao na Dan slovenske pismenosti, rekao je da slovensko pismo u Rusiju stiglo iz Makedonije.

– Slovenski alfabet je u Rusiju došao sa makedonskog tla – rekao je Putin Ivanovu, koji je odao počast slovenskim prosvetiteljima Ćirilu i Metodiju, tvorcima glagoljice, koja je služila kao baza za sadašnje slovensko pismo.

Prva je reagovala Ekaterina Zahaieva, bugarska ministarka spoljnih poslova, komentarom na Fejsbuku u kome je naglasila da Putin ne zna istoriju.

MATURANTI, ČUJTE I POČUJTE: Dirljiva poruka profesorke đacima HIT NA INTERNETU (PRENOSIMO U CELOSTI)

– Nastajanje slovenske pismenosti ne može se odvojiti od Bugarske države. Iznenađena sam da predsednik najveće slovenske nacije ne zna istoriju – aludirajući da činjenicu da je Bugarska oduvek želela da prisvoji Makedoniju, što su u nekoliko navrata i uspevali, zbog čega sve što je njihovo smatra za svoje.

Bugarski premijer Bojko Borisov otišao je i korak dalje i naveo da takvim komentarima Rusija pokušava da izvrši pritisak na Sofiju preko Srbije i Makedonije.

(Dnevne.rs/Intermagazin.rs/Izvor:Blic)

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone

1 Comment on IZAZVAO BES NA BALKANU: Putin objasnio gde je ĆIRILICA nastala!

  1. G3kUnt It as really a cool and useful part of info. I am glad that you simply shared this useful information with us. Please maintain us informed such as this. Thanks with regard to sharing.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*