IMAO JE PREVIŠE AKNI NA LICU: Promeni je samo jednu stvar i izlečio se bez ODLASKA LEKARU

Foto: Printscreen/instagram
Foto: Printscreen/instagram
Pune tri godine predano je radio na njihovom uklanjanju i sada, kada je konačno uspeo da ih se otarasi, želi sa svima vama da podeli tajnu svog uspeha

Kao uzrok akni, navode se problemi sa hormonima izazvani stresom, ali u pojedinim slučajevima, stvar je znatno komplikovanija. Sve to utiče na život ljudi, naročito ako se nalaze u tinejdžerskom uzrastu.

[adsenseyu4]

Akne, međutim, utiču i na milione odraslih ljudi. Jedan od njih bio je i Brajan Tarner, 23-godišnji bodibilder, koji od puberteta živi sa ozbiljnim aknama na licu.

Pune tri godine predano je radio na njihovom uklanjanju i sada, kada je konačno uspeo da ih se otarasi, želi sa svima vama da podeli tajnu svog uspeha!

Sve te akne i ožiljci, sada su istorija (njegova roze kosa deo je učestvovanja u akciji ukazivanja na opasnosti raka dojke, koja je bila aktuelna u oktobru). Dakle, koja je njegova tajna?

Tarner je vegan i dnevno pojede 12 porcija povrća. Priprema ih na razne načine. Vrlo je ozbiljan kada je u pitanju konzumacija voća i povrća. Potpuno je prestao sa konzumacijom sokova, gaziranih pića i alkohola i dnevno popije oko 3,5 l vode.

Pored toga, Tarner se odrekao niza namirnica, koje narušavaju balans njegove kože, kao što su mlečni proizvodi, veštački zaslađivači, konzervansi i kakao. Izbegava soju, gluten i masno, kad god je to moguće…

[adsenseyu1]

Ali, to ne znači da Tarner ne uživa u hrani. Jedno od omiljenih jela mu je i čorbica sa krompirom.

Brajan preporučuje da, ukoliko imate masnu kožu, svakodnevno menjate jastučnicu, kako biste izbegli kontakt sa znojem ili masnoćom sa kože, od prethodnog dana. Kad god se oznojite, obavezno se istuširajte ili, makar, umijte lice. I to je to!

Njegove akne su nestale, a ožiljci su gotovo nevidljivi… njegova predanost se na kraju isplatila.

Ostalo su sve stvari, koje manje – više svi znate. Ne pipajte lice prljavim rukama, spavajte 8 sati dnevno, jer nedostatak sna uzrokuje stres za organizam, a stres je okidač za akne.

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs/Stil.Kurir.rs /Izvor:likemag.com)

[adsenseyu2]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*