Da li ste čuli za ZELENI SOK, pravi HIT U SVETU! Manje kilograma i jači imunitet u rekordnom roku! (RECEPT)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
sok
Foto: printskrin tviter /cindycrawford
Ovi sokići imaju jako prijatan ukus ako se pravilno naprave i imaju bezbroj pozitivnih efekata, od kojih je topljenje masnih naslaga verovatno najpopularniji

Zeleni sokovi su već nekoliko godina pravi hit u svetu, a sve češće se o njima priča i kod nas. Iako zbog boje izgledaju pomalo gadno, istina je da ovi sokići zapravo imaju jako prijatan ukus ako se pravilno naprave i imaju bezbroj pozitivnih efekata, od kojih je topljenje masnih naslaga verovatno najpopularniji.

Gotovo da nema poznate cice koja ne pije zeleni sok, a većina njih za svoju vitku liniju „krivi“ upravo ovaj specijalitet. Reč je o sokovima koji se prave mahom od voća, ali se dodaje par listova neke zelene lisnate biljke.

Na taj način se dobija zelena boja, ali zeleno povrće nema jak ukus dok je sveže, pa sok i dalje ima ukus onog voća koje ste stavili.

Ovakvi sokovi se posebno savetuju ljudima koji imaju problema sa viškom kilograma, povišenim holesterolom ili manjkom energije, ali i onima koji su malokrvni, pošto zeleno povrće sadrži puno gvožđa. Zeleno lisnato povrće se već dugo svrstava u „supernamirnice“ zato što ne sadrži puno kalorija, a ima pregršt korisnih hranljivih materija. Nažalost, dobar deo tih materija se uništava prilikom kuvanja, pa je najzdravije kada se jedu sveže. Međutim, retko ko zaista voli da jede kelj u obliku salate.

Zato je optimalno rešenje pravljenje sokova, u kojima se i ne oseća ukus povrća. Jedan od najpopularnijih recepata dolazi nam od holivudske kraljice zdrave hrane, Gvinet Paltrou. Ona savjetuje da, ukoliko imate višak kilograma, zeleno povrće kombinujete sa citrusima. Oni odlično maskiraju ukus kelja, blitve ili spanaća, a pritom su sjajni zadetoksikaciju.

Potrebno je: 5 većih očišćenih listova kelja, 1 celi oljušten limun, 1 veća očišćena i iseckana jabuka, oko 2,5 cm svežeg đumbira, nekoliko listova sveže nane

Priprema: Sve sastojke stavite u blender i sipajte oko 120 ml hladne vode. Prvo pulsirajte dok se sve ne samelje, a onda pustite par minuta da se sve sjedini kao sok. Probajte – videćete da ima ukus kao običan voćni sok.

Ovakav sok može da vam bude užina, ali može i da vam zameni doručak – što je posebno dobro za one ljude kojiujutru ne vole da jedu, a znaju da moraju nešto da pojedu jer je to dobro za metabolizam.

 (Dnevne.rs /nezavisne.com)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone