Da li je rešena misterija Bermudskog trougla: U okeanima pronađene ogromne crne rupe koje uvlače sve u sebe! (VIDEO)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
vrtlog
Istraživači iz švajcarske više tehničke škole iz Ciriha i Univerziteta Majami tvrde da su našli crne rupe na Zemlji u okeanu.

Vodene crne rupe su strahovito veliki vodeni vrtlozi i ponašaju se skoro kao i kosmičke crne rupe.

Njima ništa ne može da pobegne i sve što im se približi nestaje u crnom grotlu.

Okeanske rupe obično traju godinu ili dve, zatim nestaju, ali se mogu regenerisati i postići istu snagu.

Za sada nije poznato kako ove crne rupe nastaju jer je otkriće sasvim novo i iznenađujuće.

Ovi vrtlozi imaju najveću aktivnost u južnom delu Atlantskog okeana.

Analizirajući satelitske snimke, naučnici su došli do zaključka da ovakvi krateri usisavaju u sebe vodu iz okeana, kao što crne rupe u kosmosu gutaju svetlost.

Naučnici su pratili sedam okeanski crnih rupa i došli su do saznanja da im je prečnik od 200-300 kilometara što je zapanjujuća veličina.

Još nije razjašnjeno da li su ove crne rupe ustvari kreatori nestanka mnogih brodova što je pripisivano Bermudskom trouglu ili je ostala potpuna misterija van tog prostora.

(Dnevne.rs)

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone

2 Comments on Da li je rešena misterija Bermudskog trougla: U okeanima pronađene ogromne crne rupe koje uvlače sve u sebe! (VIDEO)

  1. Citajuci ovaj clanak koji ste objavili, mada ima vise verzija o Bermudskom trouglu. A pitanje je: zasto NASA krije tajnu Bermudskog trougla strogo poverljivo?

  2. Кад неби и летелице нестајале на том подручју можда бих поверовао у ову шупљу. Одговор није у тродимензијалној реалности.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*