CENA PRAVA SITNICA: Evo za koliko para možete da kupite ostrvo u Grčkoj (FOTO) (VIDEO)

mapa
Kao i uvek kada se pomene kriza u Grčkoj, o rešenju iste najviše pišu Nemci, koji provokativnim naslovima “guraju prst u oko” već osiromašenim Helenima. Ovog puta, tabloid “Bild” izneo je plan prema kojem bi Grci trebali da rasprodaju raznu imovinu i nekretnine, ali i prelepa ostrva koja se nalaze u toj zemlji

Grčka kriza, čvrst stav Berlina za štednjom i reformama, neslaganja, zahtevi za izaskom Grčke iz evrozone, uvek iznova pokreću temu prodaje grčkih ostrva, kao rešenja za zadužene Grke.

Kao i uvek kada se pomene kriza u Grčkoj, o rešenju iste najviše pišu Nemci, koji provokativnim naslovima “guraju prst u oko” već osiromašenim Helenima.

Nemački tabliod “Bild” piše tako da je kriza u Grčkoj, koja za pomoć od 86 milijardi evra mora da sprovede žestoke reforme, uz privatizaciju državne imovine, prisilila, i grčke porodice da mala ostrva, čiji su vlasnici stotinama godina, sada stave na tržište.

Jedno grčko ostvro nedavno je za 15 miliona evra otišlo u ruke američkog investitora Vorena Bafeta, a i holivudska zvezda Džoni Dep je nedavno kupio grčko ostvro u Egejskom moru za 4,2 miliona evra.

– Prema podacima nacionalne turističke organizacije GNTO, Grčkoj pripada oko 6.000 ostrva i ostrvaca. Samo 227 su nastanjena, a 500 se nalazi u privatnom posedu koncerna, porodica, investitora. Shodno tome njihove cene su visoke – jedno od tih ostrva, može se kupiti sa 1,6 miliona evra – piše “Bild” i navodi da se na internetu može naći ponuda, recimo, za Sent Atanasijos, gde se na 10.000 kvadratnih metara kupcu nudi obala i jedinstveni pogled.

Izdvojili smo još pet ostrva u Grčkoj koja su na prodaju.

Gaija – 3 miliona

Ostrvo je površine 43 hektara, a u agenciji su mu dali nadimak “igralište milionera”.  Vlasnički papiri za ovo ostrvo su čisti i budući vlasnik će imati dozvolu da sagradi još šest vila.

Linari – 3 miliona evra

Proteže se na 95 hektara i nedavno mu je cena smanjena na pola. Na ostrvu se nalazi nekoliko luksuznih nekretnina, a ima i pitku vodu kao i puteve.

Strogilo – 4,5 miliona evra

Ostrvo površine 54 hektara nalazi je prilično nerazvijeno. Struju dobija sa susednog ostrva Maratos, a pitku vodu filtriranjem morske vode.

Parcela na ostrvu Kitnos – 5 miliona evra

Površine je 47 hektara i udaljeno je sat vremena vožnje brodom od Atine. Ostrvo je delimično naseljeno i na njemu se nalazi između 20 i 25 kuća.

Nisos Sofia – 5,5 miliona evra

Ovo nerazvijeno ostvo na 43.5 hektara jedno je od najdiskretnijih u Jonskom moru. Celo područje ima visok nivo privatnosti, jer je komercijalnim brodovima zabranjena plovidba na njegovom području.

(Telegraf.rs)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*