AMERIKANCI IZNENAĐENI: Erdogan preti SAD zatvaranjem Indžirlika! (INFO)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
turski predsednik
Foto: AP
Izgleda da se Turcima žuri da krenu u rat, pošto je iz Ankare stigla iznenađujuća pretnja SAD-u.

Kako prenosi agencija Trend jedan od Erdoganovih savetnika je rekao da ukoliko SAD ne proglase stranku Demokratska zajednica Sirije terorističkom organizacijom, moguće je da će baza Indžirlik biti zatvorena za američko vazduhoplovstvo.

Turci smatraju da bez zvaničnog proglašenja sirijske Demokratske zajednice terorističkom organizacijom od strane SAD-a, Vašington indirektno potvrđuje aktivnosti te stranke.

Istovremeno, Redžep Erdogan, predsednik Turske je nedavno izjavio da SAD treba da odluče da li su Kurdi saveznik te zemlje ili Turska, i da Bela kuća treba da izabere stranu.

Američki zvaničnici, nedavno su potvrdili da tu sirijsku stranku ne smatraju terorističkom organizacijom.

Stefan Landman, poznati politički analitičar je u intervjuu za agenciju Sputnjik, komentarišući česte „pretnje“ zapadnim partnerima koje stižu iz Ankare rekao da Erdogan i Davutoglu blefiraju, jer će se bez podrške SAD-a opasni san Turske o stvaranju novog Osmanskog carstva pretvoriti u dim.

                         

(Sahar/Pravda)

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*