AMERIKA I EU ZABRINUTI: Prvi put u istoriji Peking kupuje „veliku vojnu tehnološku opremu“ od Moskve (VIDEO)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
AVION
Kina je spremna da kupi 24 borbena aviona i 4 podmornice od Rusije, prenose kineski državni mediji.

Sporazum o kupovini Su-35 boraca i Lada podmornica potpisan je pre nedavne posete predsednika Si Đinpinga Moskvi, rečeno je u kineskim novinama People’s Daily.

Prema izveštaju, ovo je prvi put u istoriji da Peking kupuje „veliku vojnu tehnološku opremu“ od Moskve.

Kineska vojna ekspanzija nastala je nakon svađe sa Japanom oko lanca nenaseljenih ostrva u Istočnom kineskom moru za koja obe države smatraju da ih poseduju.

Dve podmornice će biti napravljene u Rusiji, dok će druge dve biti napravljene u Kini. Vrednost sporazuma nije pomenuta u izveštaju.

Očekuje se da će Moskva i Peking raditi zajedno na polju vojne tehnologije, koja uključuje izgradnju S-400 dalekodometnih projektila protiv aviona, 117S velike, mlazne pogone, IL-476 velike transportne avione i IL-78 avione-cisterne, navodi se u izveštaju.

Međutim, ministarstvo odbrane Kine još uvek nije dalo komentar na ovaj izveštaj.

Kineski predsednik je otišao u posetu Moskvi na tri dana, od petka do nedelje. On je razgovarao sa svojim ruskim kolegom Vladimirom Putinom u okviru svog prvog puta u inostranstvo otkad je postao predsednik u martu.

Dve strane su navodno potpisale oko 30 sporazuma u energetskom sektoru i drugim oblastima tokom Đinpingove posete.

Kineski predsednik se takođe susreo sa ruskim ministrom odbrane, Sergejem Šojguom, postavši tako prvi inostrani šef države koji je posetio kontrolni centar ruskih oružanih snaga.

U priloženom videu obratite pažnju, na samom početku, za koliko je poleteo sekundi najbolji ratni avion na svetu.

(Webtribune.rs)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*