70. GODINA POBEDE NAD FAŠIZMOM: Grmi nebo nad Moskvom, ovo će na vojnoj paradi prikazati ruski piloti (VIDEO) (FOTO)

Moskva
Na paradi će ruska avijacija predstaviti čak 143 borbena aviona i helikoptera što za dva puta premašuje broj aviona koji su prošle godine leteli nad Moskvom

MOSKVA – Ruska armija izvodi poslednje pripreme za vojnu paradu koja će se u subotu 9. maja održati u Moskvi u čast  70. godina od pobede u Drugom svetskom ratu.

Britanski mеdiјi pоčinju dа „plаču“ zbоg оdlаskа ruskоg kаpitаlа iz Lоndоnа i njеgоvih bаnаkа (INFO)

Pripreme koje su još započele u februaru ove godine u Podmoskovlju, preselile su se poslednjih 14 dana na ulice Moskve gde svakodnevno u svaršenom poretku paradiraju, vojnici, oklopna vozila, raketni sistemi, balističke rakete, a grad nadleću letelice ruska avijacije.

Strateški bombarder Tu-160 u pratnji letećeg tankera Il-78Strateški bombarder Tu-160 u pratnji letećeg tankera Il-78

Sami snimci preleta deluju impresivno, a posebno prelet formacije borbenih aviona Su -27 i Jak -130 u obliku brojke 70 koja simbolizuje godišnjicu kada je Treći rajh kapitulirao pred sovjetskom vojnom mašinerijom.

Ruski novi školsko borbeni avioni JAK-130Ruski novi školsko borbeni avioni JAK-130

Internet je poslednjih nedelja prepun slika oklopne tehnike na moskovskim ulicama, ali takođe ne zaostaju ni slike borbenih aviona koji će preleteti Crveni trg.

Prema poslednjim dostupnim informacijama na paradi će ruska avijacija predstaviti 143 borbena aviona i helikoptera. Cifra od 143 letelice inače za dva puta premašuje broj aviona koji su preleteli Moskvu prošle godine.

Formacija borbenih aviona Suhoj i Jak u prikazu broja 70Formacija borbenih aviona Suhoj i Jak u prikazu broja 70

Moskovljani će imati priliku ali i posmatrači širom sveta, da preko malih ekrana vide prelet  lovaca Su-27, Su-34, presretača MiG-31,  školsko-borbeni Jak-130, transportne avione  An-124-100 Ruslan i Il-76, Il 78, kao i ruski avaks A-50, strateške bombardere Tu-22M3, Tu-95 i Tu-160, i helikoptere Mi-17, Mi-26, Mi-28, Ka-52 i školski helikopter Ansat.

(Kurir)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*