ZASMEJAVAO MILIONE LJUDI, A U SRCU NOSIO TEŠKU BOL: Tužna priča iz detinjstva slavnog glumca

glumac
Foto: Printscreen/instagram
Zasmejavao je milione, a u najranijem detinjstvu je doživeo veliku tragediju na koju je sećanje nosio duboko u srcu čitavog života

Da je danas živ, Dragomir Bojanić, ovog juna napunio bi 85 godina.

Jedan od najlegendarnijih glumaca sa ovih prostora, umetnik koji je “oživeo” neke od najkultnijih likova srpskog filma i čovek koji je zasmejavao milione gledalaca u najranijem detinjstvu doživeo je veliku tragediju.

Sećanje na nju nosio je duboko u srcu iako nije dozvolio da mu ona obeleži život. Čuveni Gidra je rođen 13. juna 1933. godine u Kragujevcu, ali ni po čemu nije imao detinjstvo dostojno običnog deteta. Još u najranijoj mladosti ostao je siroče!

„Ni po čemu nisam osetila da ga poslednji put vidim živog“ Niko se nije voleo kao Branka i Bekim, ali je ljubav dramatično okončana (FOTO)

Njegova majka Novka umrla je od tuberkuloze dok je Gidra bio jako mali, ali to nije bio kraj tragedije za porodicu Bojanić. Kada je Gidra imao nepunih deset godina njegovog oca Jovana – Jocu, oficira srpske vojske streljali su 1943. tokom Drugog svetskog rata.

I tako je Dragomir ostao potpuno sam. U potrazi za načinom da se prehrani i što pre pronađe zanimanje od kojeg će moći da “zaradi svoj hleb” završio je srednju školu za preradu mesa, voća i povrća u rodnom gradu i nakon mature se zaposlio u fabrici konzervi “Crvena zvezda”.

“Po profesiji sam zanatlija. Imam kvalifikaciju stečenu u STŠ Kragujevac, hemijsko-tehnološki odsek. Glumom sam počeo da se bavim po potrebi službe, u kragujevačkoj fabrici konzervi “Crvena zvezda”.

Zatim sam preko amaterskog pozorišta “Sveta Mladenović” došao u Kragujevačko narodno pozorište, čiji sam član dugo bio”, ispričao je Gidra u jednom intervjuu s početka sedamdesetih godina prošlog veka.

BIZNISMENI IZ EMIRATA JOJ PONUDILI 300.000 EVRA ZA KUĆU NA MORU: Neda Ukraden ih OTKAČILA jednom rečenicom!

Upravo tu, u ansamblu umetnika u Kragujevcu dogodilo se jedno malo čudo koje je omogućilo mladom Dragomiru da svoj raskošni talenat pokaže i izvan granica Kragujevca.

HOROSKOP ZA SUTRA (7. avgust 2017): Devica na pragu braka, Jarac pojačava tempo, Bik osvaja (ASTROLOGIJA)

Naime, priča kaže da su njegove kolege zajedničkim snagama sakupile novac koji je pomogao Gidri da ode u Beograd i upiše Akademiju.

“Upao” je iz prve i to u klasu čuvenog Raše Plaovića i već na prvoj godini počeo da igra u Narodnom pozorištu. A, ostalo je istorija…

(Dnevno.rs)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*