ZAPIŠITE RECEPT: Ovo je recept za NAJZDRAVIJI HLEB koji postoji! (INFO)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
testo
Foto: pixabay /dnevne.rs
Ova vrsta hleba sadrži male količine kvasca i soli i nema aditiva, konzervansa i sličnih supstanci.

IZGUBIĆETE APETIT, GARANTUJEMO! Nakon OVOGA ćete se definitivno zapitati kakav hleb jedete (FOTO)

Pecivo je bogato proteinima, vitaminima, amino kiselinama, zdravim masnoćama, ugljenim hidratima i mineralima. Takođe, sadrži i nekoliko puta više biljnih vlakana nego hleb od belog brašna. Potrebno je više vremena za pripremu, ali ukus i zdravi sastojci sigurno će opravdati vaš trud.

Za pripremu zdravog hleba je potrebno:

– 300 g pšenice

– 100 g ječmenih pahuljica

– 2 kašike susama

– 2 kašike lanenog semena

– 2 kašike očišćenih semenki suncokreta

– kašičica soli

– 20 g kvasca + 50 ml vode

[/stextbox]

Prelijte pšenicu vodom i ostavite tako tri dana dok ne proklija. Kako se pšenica ne bi pokvarila, povremeno menjajte vodu.

Nakon tri dana iscedite proklijalu pšenicu i sameljite je u blenderu. Trebalo bi da dobijete smesu sličnu brašnu. Mlevenoj pšenici dodajte ječmene pahulje koje ste pre toga držali malo u vodi da omekšaju.

Seme lana, suncokreta i susama blago propržite u suvom tiganju pa dodajte pšenici i ječmu.

U 50 ml vode dodajte kvasac i malo šećera pa sačekajte da nadođe.

Nadošli kvasac dodajte smesi, posolite i zamesite testo. Možete dodati još vode ukoliko je potrebno.

U rernu zagrejanu na 220 stepeni stavite nekoliko kockica leda da se stvori para, pa zatim ubacite hleb da se peče. Vlažna sredina će pomoći narastanje testa. Pecite hleb ok 45-50 minuta.

(Dnevne.rs / Izvor: StvarUkusa)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone