Večiti bol u duši, poslednja želja ostala neispunjena: Tuga koju je Bata Živojinović poneo u grob (FOTO)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
glumac
Foto: instagram
Porodični album je ostao prazan i propušteni su mnogi važni momenti

Legendarni glumac Bata Živojinović preminuo je sinoć u Beogradu, nakon duge i teške bolesti.

Koliko se borio da preživi govori i činjenica da jedo samog kraja ostao optimista, pa mu čak nije teško pala ni vest da su mu lekari amputirali nogu. Nadao se oporavku koji je nedavno otpočeo u beogradskoj bolnici Sveti Sava, a sve sa jednim ciljem – da što duže poživi i ostvarisvoju najveću želju, da još jednom vidi svog sina Miljka.

Nažalost, ova želja je glumačkoj legendi ostala neispunjena, a ogromnu tugu koju je zbog razdvojenosti od sina nosio u duši, poneo je sa sobom u grob.

Isto osećanje delio je i njegov sin, što je nedavno i potvrdio za magazin Story.rs

„Ko je mogao i da pomisli da će nam to bitiposlednji susret? Bili smo veseli i raspoloženi, kao što je celog života bilo u našoj porodici kada se okupimo, i pored velike nepravde koja nas većčitavu deceniju pritiska. Bata je zaista jedinstven čovek u svakom pogledu“, izjavio je Miljko nedavno, kao da je predosetio da svog oca stvarno više nikad neće videti.

Foto: FonetFoto: Fonet

Porodični album je ostao prazan i propušteni su mnogi važni momenti. To niko i nikada ne može da nam vrati. Znate, telefonom ne možete jedan drugome da kažete ono što biste želeli. Jednostavno, to je drugačiji i nekako usiljeniji način razgovora. Ono što se nadam da ću mu ipak reći, čuvam u sebi kao najveće blago„, dodao je Živojinović, kome želja, isto kao i njegovom ocu, nikada neće biti ispunjena.

Poslednje dane života Bata je proveo u društvu najmilijih, koji su ga svakodnevno posećivali. Najčešće su ga obilazile supruga Lula i unuka Dina, koja nikad nije krila koliko voli svog dedu. Samo dan pre Batine smrti bila mu je u poseti i na svom Instagram profilu objavila fotografiju na kojoj drži deku za ruku, opisavši je sa dve reči –Prava ljubav.

To što je Bata stalno pitao kada će ga lekari otpustiti iz bolnice i želju da što pre ode kući, mnogi su sada protumačili kao njegov predosećaj da se uskoro bliži kraj. Od unuke Dine tražio je i fotografije sa suprugom Lulom iz mladosti, želeći da ih ponovo vidi.

Bata nije dočekao ni da vidi drugu unuku Jelisavetu, koja je trebalo da stigne u Beograd u junu ili julu, kako je najavila Dina Živojinović.

„Tada ćemo konačno biti svi na okupu, osim mog tate“, nadala se unuka proslavljenog glumca.

Legendarnog Batu pamtićemo po brojnim pozorišnim i televizijskim ulogama, poput filmova „Bitka na Neretvi“, „Partizanska eskadrila“, „U raljama života“, „Šećerna vodica“, „Balkan ekspres“, „Kako je propao rokenrol“ i nebrojeno drugih, kao i serija poput „Srećnih ljudi“, „Otpisanih“, „Boljeg života“, „Sivog doma“…

Sa druge strane, mlađe generacije glumaca pamtiće ga kao velikana glumišta koji je zalutao u pozorište i u njemu zauvek ostao.

(Dnevne.rs /Izvor: stil.kurir.rs)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*