PROVERITE: Brojevi koji donose zdravlje i sreću!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
zdravlje-sreca-blagostanje
Postoje brojevi za bolji kvalitet života koji mogu pomoći za zdravlje, ali i za blagostanje.

Ubrzan tempo života i stalna jurnjava nikako ne prijaju našem organizmu. Evo nekoliko brojeva koje morate da znate kako bi bili zdravi i srećni.

25
Dvadeset pet grama šećera je dozvoljen broj grama unosa ove namirice. Možda vam ne deluje puno, ali to je zapravo šest kašičica šećera. Ipak problem su drugi proizvodi koji sadrže velike količine šećera u čemu svakako prednjače gazirani sokovi sa čak 40 grama po limenci.

4
Ovo je broj meseci koliko bi trebalo da koristite istu četkicu za zube. Sve preko toga nije higijenski, a i smanjuje se sama delotvornost četkice, odnosno čišćenja.

150
Ovaj broj se odnosi na minute koje bi trebalo da provedete vežbajući, odnosno upražnjavajući neku fizičku aktivnost. Ako vam deluje puno, samo se setite koliko traje prosečan film, ili koliko u proseku sati provedete u sedećem i ležećem položaju.

1
Prema preporuci fondacje za borbu protiv raka kože, barem jednom mesečno treba da pregledate kožu i proverite da li imate neke neobične mrlje i mladeže.

35
U ovim godinama treba da počnete sa redovnim doktorskim kontrolama. Barem jednom godišnje posetite ginekologa, proverite grudi, i dajte krv na analizu, ali počnite i sa proverom nivoa hormona tiroidne žlezde.
Možda vam ovi brojevi neće doneti dobit u igrama na sreću, ali će vas svakako učiniti zdravijim, pa samim time i srećnijim.

(Dnevne.rs /Izvor: Superžena)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone