PRECRTAJTE IH SA SPISKA ZA KUPOVINU: Doktori sa svih krajeva sveta se složili, ovih 7 namirnica nikad ne treba da jedete!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
tanjiri
Foto ilustracija: Pixabay
Za sve ove štetne namirnice postoji i zdrava alternativa

Svi smo čuli da namirnice koje jedemo svakodnevno sadrže toksine i opasne hemikalije.

Jesti zdravo znači konzumirati namirnice koje su minimalno obrađene i koje ne sadrže aditive.

Evo namirnica za koje različiti eksperti za hranu sa svih krajeva sveta kažu da ih nikada ne treba jesti!

1. Endokrinolozi – paradajz u konzervi

Problem je u limenim konzervama. One sadrže bisfenol-A, sintetički estrogen koji se dovodi u vezu s reproduktivnim problemima, srčanim oboljenjima, dijabetesom i gojaznošću.

Alternativa: Sok od paradajza iz staklene flaše.

2. Farmeri – meso grla koja su hranjena kukuruzom

Stoka u prirodi jede travu, a ne žitarice. Većina današnjih farmera, zbog pritiska i želje za većim profitom, hrani stoku kukuruzom i sojom zato što su jeftiniji.

Meso stoke koja se hranila travom sadrži više beta-karotena, vitamina E, omega 3 masnih kiselina, kalcijuma, magnezijuma i kalijuma. Uz to, sadrži manje zasićenih masti.

Corn, Plant, Mag, Crop, Yellow, Black, Mirror

Iako je ovo meso skuplje, mnogo je zdravije i ukusnije.

3. Toksikolozi – kokice iz mikrotalasne

Problem je u supstanci PFOA, hemikaliji koja se nalazi u ambalaži kokica za mikrotalasnu. Ova hemikalija dovodi se u vezu s neplodnošću, kao i problemima s jetrom i pankreasom. U mikrotalasnoj ova hemikalija isparava i ulazi u kokice, a u ljudskom telu se može zadržati godinama.

Alternativa: Obične kokice.

4. Poljoprivrednici – neorganski krompiri

Neorganski krompiri sadrže herbicide, pesticide i fungicide. Neorganske krompire možete prepoznati po tome štone mogu da proklijaju.

Alternativa: Organski krompiri. Neki bi možda pomislili da je alternativa oprati krompire, ali hemikalije su apsorbovane u tolikoj meri da pranje nije nikakvo rešenje.

5. Eksperti za ribarstvo – lolos sa farmi

Kao što nije prirodno da krave jedu žitarice, tako nije prirodno ni da lososi budu ograđeni mrežom i da se hrane sojom, živinskim otpacima ili čak hidrolizovanim perjem pilića. Meso lososa koji se uzgajaju na ovaj način izuzetno je kancerogeno i dovodi se u vezu s dijabetesom i gojaznošću.

Alternativa: Divlji, ulovljeni losos.

Market, Fish, Fish Market, Food, Frisch, Sea Animals

6. Biotehnološki eksperti – neorganska soja (GMO nefermentisana soja)

Jedina soja koja je prihvatljiva za ljudsku upotrebu jeste fermentisana soja. Nažalost, 90% soje u svetu je genetski modifikovano i izaziva dugoročne probleme sa zdravljem, zato što remeti balans hormona, a može da dovede čak i do raka.

Alternativa: Fermentisana soja.

7. Eksperti za organsku hranu – neorganske jabuke

Od svih neorganskih proizvoda, jabuke sadrže najveći nivo pesticida. Rezultati više istraživanja izloženost ovim pesticidima dovode u vezu s rakom i Parkinsonovom bolešću.

Alternativa: Organske jabuke. Iako su mnogo skuplje, pne su mnogo ukusnije i neuporedivo zdravije.

(Stil / Fokuzz.com)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone