OVO SIGURNO NISTE ZNALI: Evo koje su najčešće greške u pripremi prženica! (INFO)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
caj
Foto: Dnevne.rs /pixabay
Pohovan hleb je odličan izbor za doručak ili večeru i odlično se slaže s raznim namazima.
—Moguće je da u pripremi ovog klasičnog jela ipak pravite neke greške, pa vam prženice budu previše masne ili suve, zagore ili budu gnjecave.

1. Dodajete previše mleka

Nemojte preterivati u dodavanju mleka jajima. Tako se jaja neće dobro ispržiti, pa ćete dobiti gnjecave prženice. Najbolje prženice su one koje imaju suvu površinu i hrskave krajeve.

2. Ne mešate dovoljno jaja i mleko

Sigurno ne želite da se na prženicama jasno vide delovi belanaca. Zbog toga dobro promešajte jaja, stavite malo mleka i začine.

3. Ne birate pravi hleb

Ako su vam kriške hleba previše tanke mogu da se raspadnu u toku utapanja u mešavinu jaja i mleka. Ukoliko su predebele, sredina kriški neće upiti smesu od jaja.

Zato je dobro da vam kriška hleba bude debljine do 2 centimetra.

4. Ne umočite hleb dovoljno

Nemojte samo na brzinu umočiti hleb pre prženja. Potrebno je da dobro upije jaja kako bi prženica bila mekana i sočna iznutra.

5. Pržite na previše slaboj ili prejakoj temperaturi

Ako je temperatura prejaka, prženice će biti hrskave spolja, a unutra se neće dovoljno ispržiti.

A ako pržite na niskoj temperaturi, hleb će se isušiti i nećete dobiti sočne prženice.

6. Ne zagrejete ulje dovoljno

Kada spustite prženicu u ulje koje nije dovoljno vrelo, smesa s jajima će se razliti i dobićete prženice ne baš lepog oblika. Kada je temperatura odgovarajuća, jaja će odmah požeti da se prže.

(Dnevne.rs /Izvor: stvarukusa.rs)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone