ONA GA JE TERALA DA PEVA: Zahvaljujući poznatoj pevačici generacije uživaju uz Tomine pesme (VIDEO)

pevač
Foto: privatna arhiva
Toma Zdravković je ostavio neizbrisiv trag na domaćoj sceni, a malo je poznato da nije imao veliku želju da se proslavi.

Poznanstvo sa legendarnom pevačicom Silvanom Armenulić donelo mu je mnogo toga u karijeri i istaklo ga u prvi plan u moru drugih pevača i kompozitora.

Toma Zdravković je rođen 20. novembra 1938. godine u Aleksincu, ali se vrlo brzo sa porodicom preselio u Leskovac, gde je počeo da peva.

[adsenseyu5]

Nije mogao da pronađe kafanu u kojoj će pevati jer niko nije želeo da ga angažuje, pa je vrlo brzo odustao od posla pevača.

Silvana Armenulić, čuvena zvezda jugoslovenske muzičke scene, upoznala ga je kad je imala svega 19 godina, na početku svoje karijere.

VIŠE NIJE MOGLA DA IZDŽI: Nada Topčagić priča o poslednjim danima Jelene Marjanović, otkriva tajne Goce Tržan, Zorice Marković i Jelene Karleuše (INFO)

Odlučila je da ga predloži uticajnim ljudima na estradi, pa je tako krenuo njegov put ka vrhu muzičkog neba.

Dugo se brinula gde će Toma spavati, kako će se hraniti, a terala ga je da s vremena na vreme uzme mikrofon u ruke i zapeva sa njom i drugim muzičarima.

[adsenseyu1]

U početku nije imao mnogo uspeha, ali je sa masovnom proizvodnjom gramofonskih ploča doživeo slavu.

Toma je, inače, Silvani napisao njen najveći hit “Šta će mi život”, pa joj se na taj način odužio za sve ono što je učinila za njega.

NEVIĐENI BLAM NA RTS-u: Voditeljka nije znala da je UKLJUČENA U PROGRAM, izletelo joj… (VIDEO)

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Izvor:V.M.,Blic.rs)

[adsenseyu2]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*